duminică, iunie 16, 2024

PNL a încălcat grav Legea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Custom ad 1

Partidul Social Democrat a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central, după ce filiala Nehoiu a Partidului Național Liberal și președintele acesteia, Mircea Posea, au încălcat grav prevederile Legii partidelor politice și a campaniilor electorale. PNL a realizat și distribuit la Nehoiu un ziar de campanie ilegal și mincinos, încălcând legea.

Intitulat „Gazeta de Nehoiu”, ziarul a fost distribuit pentru prima dată printre participanții la evenimentul Zilele Orașului Nehoiu din perioada 11-12 mai 2019. În noaptea de 23 spre 24 mai, Mircea Posea, președintele PNL Nehoiu a distribuit un nou ziar ilegal, neînregistrat și realizat în regie proprie de către propaganda de partid, încălcând prevederile Legii nr. 334/2006.

Materialul reprezintă un atac grosolan la adresa administrației PSD, cetățenii fiind induși în eroare în mod voit, prin conținuturi nereale și calomnioase. De asemenea, ziarul nu are imprimate codul unic de înregistrare primit de la Autoritatea Electorală Permanentă, denumirea operatorului economic care l-a realizat și tirajul ziarului, așa cum prevăd legile în vigoare.

PSD Buzău consideră atacul PNL Nehoiu o modalitate disperată, oneroasă și ilegală de a obține voturi și își menține convingerea că singura confruntare electorală va avea loc duminică, la urne.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole