joi, mai 30, 2024

EUROPARLAMENTARE 2019 | Victor Ponta, încrezător înainte de 26 mai: „Avem o listă de candidaţi mai cunoscută decât celelalte partide”

Custom ad 1

Victor Ponta, însoțit de Mihai Tudose și Corina Crețu au susținut, duminică, o conferință de presă la care au fost prezentate cele mai importante idei ale partidului vizavi de alegerile europarlamentare. Președintele PRO România a fost cel care a dat startul discuţiei cu presa: „Mai este o săptămână până la alegerile din 26 mai. Am vrut special să venim împreună cu doamna Creţu, domnul Tudose şi cu mine – primii trei candidaţi, în fața dumneavoastră. Vom mai şi în zilele următoare în alte zone, dar asta e duminica dinainte de alegeri. Cred că până acum PRO România a făcut o campanie decentă, de bun-simţ. Nu am huiduit pe nimeni, nu ne-a huiduit nimeni. Am încercat să construim o alternativă. Toţi cei nemulţumiţi care au votat PSD – ALDE au sperat în 2016 ca o să ne ţinem de guvernare. Dar mai ales de proiectele pe care le-am susţinut din 2015, semnate cu Corina în calitate de comisar european. Dar cu 17, 18, 19 scandaluri cu Liviu Dragnea – cum îl scăpăm de închisoare – nu am făcut niciun metru de autostradă, l-a făcut Ştefan Mandachi la Suceava, nu am făcut niciunul dintre cele 3 spitale regionale, semnate de noi, domnul Dragnea zicea că sunt 8. Nimic. Nu am făcut şcoli, nu am reuşit măcar să păstrăm ceea ce se făcuse bine. În 2015, când am adoptat Codul Fiscal, era şi Mihai Tudose în Guvern, era Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, şi a zis că e copilul lui codul ăla. L-a omorât de vreo 200 de ori de atunci şi îl omoară în continuare. Nu mai avem stabilitate şi predictibilitate, cred că este un lucru care se simte din ce în ce mai tare în zona de afaceri” – Victor Ponta, preşedinte PRO România.

Victor Ponta, încrezător înaintea alegerilor pentru PE. Sursă foto: Mediafax

Liderul PRO România a vorbit şi de mobilizarea rapidă a partidului pentru alegerile europarlamentare, precizând că în aproximativ un an de la îninţarea partidului a reuşit să adune peste 18.000 de oameni care vor prezenţi în secţiile de votare din toată ţara. „Spuneam că am vrut să construim o alternativă. Pe 28 mai se împlineşte un an de la înfiinţarea PRO România. Au venit oameni de atunci, care s-au săturat de ce se întâmplă. Sunt mult mai optimist după aceste câteva săptămâni de campanie pentru că, dincolo de faptul că avem o listă de candidaţi mai cunoscută decât celelalte partide, am reuşit ceea ce părea imposibil – să ne mişcăm în zona de mobilizare. S-a schimbat mult faţă de acum un an. Avem sedii, organizaţii, 18.600 de reprezentanţi în toate secţiile de vot. Am avut noroc la tragerea la sorţi şi suntem pe prima pagină pe buletinul de vot. Mulţi vor alege aşa cum mă aştept. Cei care merg în Parlamentul European din partea PRO România să ne reprezinte cu cinste şi să promoveze proiectele importante”, a adăugat Victor Ponta.

Victor Ponta a vorbit şi despre proiectul pe care vor să îl implementeze parlamentarii europeni care vor merge din partea PRO România pentru a stabiliza accesul la banii europeni prin Programul Operaţional Regional. „Un proiect special pe care l-am pregătit şi vreau să îl anunţ şi aici pentru următorul buget al Uniunii Europene. Vrem să impunem ca pe Programul Operaţional Regional să nu se mai lucreze cu Guvernul, cu ministerul. Vedeţi că tot felul de oameni care sunt la MDRAP nu lucrează pentru România, ci pentru Dragnea. Trebuie să se facă autorităţile de management la cele 8 regiuni de dezvoltare. E un model care funcţionează în alte ţări şi îl putem face să meargă foarte bine şi în România”, a subliniat liderul PRO România.

El a declarat în conferinţa de presă că speră să trimită 3 persoane în Parlamentul European, cu un scor cel puţin de 10 procente. „Mai avem şase zile de campanie. Vrem să ne comportăm civilizat în continuare, să vorbim despre soluţii, dincolo de nebunia asta care nu cred că mai poate oprită – pe de o parte Dragnea şi ai lui, cu Codrin şi cine mai e pe acolo, să ţipe în continuare că Europa ne otrăveşte şi vrea să ne facă rău, iar pe partea cealaltă domnul Iohannis, care zice că tot răul este din partea PSD şi că dacă scăpăm de PSD o să curgă lapte şi miere. Noi ştim că nu este aşa. Avem nevoie de profesionişti şi de colaborare. Sunt convins că vom lua peste 10% şi vom lua peste trei mandate”, a conchis Victor Ponta.

Punctul sensibil atins de fostul premier Mihai Tudose a fost cel legat de spitalul regional de la Constanţa, pe care el l-a vrut să îl facă din bugetul destinat Armatei Române. Mai precis, spitalul regional de aici urma să deservească şi soldaţii americani de la baza Mihail Kogălniceanu, deci s-ar încadrat în banii destinaţi 2% pentru Armată, după cum a impus legislaţia. De altfel, Victor Ponta a subliniat că „parteneriatul public-privat cu Turcia nu dă bine pentru americani”, făcând referire la tensiunile din politica externă, unde România nu are implicare.

Comunicat PRO România

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole