joi, mai 30, 2024

FOTO | Ajutor pentru turiști din partea jandarmilor montani

Custom ad 1

O plimbare în natură, programată duminică de doi iubitori ai muntelui s- a transformat într-o aventură cu final fericit. Aflați în zona Valea Cernatului, jud Buzău, au ales să meargă pe un drum forestier care s- a dovedit impracticabil, mașina rămânând suspendată în noroi. În lipsa semnalului gsm, cei doi turiști au lăsat mesajul:”Ajutor, suntem blocati, am urcat către stația meteo!” în mașina abandonată și s-au îndreptat spre Stația Meteo Penteleu.

Un localnic a văzut mesajul și, când a ajuns într- o zonă cu semnal, a anunțat jandarmii buzoieni. Era ora 15.50. Imediat, cinci colegi din cadrul Postului Montan Nehoiu, împreună cu un lucrător silvic, au plecat spre zona indicată. După o oră, dispeceratul a fost anunțat că persoanele au luat legătura cu un angajat al Stației Meteo. Prin intermediul acestuia, au aflat că jandarmii sunt pe drum pentru a-i ajuta și că se pot întoarce la mașina blocată.

Plimbarea celor doi s-a prelungit cu mai mult de trei ore decât era programată, dar le-a confirmat că ori de câte ori sunt în situații dificile pe munte, se pot baza pe ajutorul jandarmilor montani!

Comunicat IJJ Buzău / 1 aprilie 2019

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole