13.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

VIDEO | Reţea de traficanţi de droguri, destructurată de poliţiştii buzoieni

Custom ad 1

În această dimineață, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, pe raza a 4 județe, la persoane bănuite de trafic de droguri.

Acțiunea a vizat 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi, membri ai unei grupări specializate în traficul de droguri şi substanţe psihoactive, pe numele cărora au fost emise și puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, ar fi intrat în legătură cu alți 8 tineri, din județul Vrancea, în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și substanțe psihoactive.

În urma investigațiilor a reieșit că cele 8 persoane, din județul Vrancea, ar fi constituit, împreună cu cei 13 tineri, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, o grupare infracțională organizată, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că gruparea infracțională ar fi achiziţionat marfa de la alți 3 tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani, din Iaşi, respectiv Galaţi.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe pliculețe conținând o substanță albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, materie vegetală în formă vrac, cannabis și aproximativ 1400 de lei.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic și deţinere de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat. La finalizarea acestora, vor fi propuse măsuri legale față de persoanele în cauză.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Totodată, la acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Iaşi, Vrancea şi Dâmboviţa, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, precum și jandarmi din Ploieşti și Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente