16.2 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

FOTO. Gaze în tot județul | Proiectul prin care autoritățile vor să racordeze toate localitățile buzoiene la rețeaua de gaze naturale

Custom ad 1

Toate comunele din județul Buzău vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale, se arată într-o postare pe Facebook a deputatului social democrat, Marcel Ciolacu. În acest moment, în județul Buzău doar 21 de comune din totalul de 82 beneficiaze de gaze naturale.

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Buzău a avut loc o întrevedere care a așezat la aceeași masă primarii comunelor buzoiene, alături de Carmen Ichim, Prefectul de Buzău; deputatul Marcel Ciolacu; Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău; directorul Transgaz, Sterian Ion și directorul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță.

Scopul întâlnirii l-a reprezentat constituirea unei Asociații de Dezvoltare în vederea racordării la rețeaua de gaze naturale a localităților care încă nu beneficiază de acest serviciu. Practic, prin primii pași întreprinși astăzi, autoritățile locale și cele județene, alături de reprezentanții Transgaz și ANRE au de gând să furnizeze gaze naturale în toate localitățile din județ.

„Din nou, despre fapte! Astăzi am făcut un pas uriaș pentru a pune pe picioare cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut județul Buzău după Revoluție. Vom racorda toate localitățile buzoiene la rețeaua de gaze naturale!

Este un proiect gigant de zeci de milioane de euro care va aduce zona rurală la standarde europene și le va oferi oamenilor perspectiva unei vieți mai bune. Toți pașii procedurali i-am discutat astăzi în prezența primarilor din județ în cadrul unei întâlniri organizate de Instituția Prefectului și Consiliul Județean Buzău la care au participat directorul Transgaz, Sterian Ion și directorul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță. Am decis împreună să înființăm rapid o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) la nivel județean, care să cuprindă toate localitățile beneficiare ale proiectului, grupate în patru diviziuni în funcție de zonă. Următoarea etapă va fi întocmirea studiilor de fezabilitate, aprobarea lor și demararea lucrărilor. Sunt convins că fiecare dintre cei responsabili își va face datoria astfel încât acest proiect să fie o reușită pentru județul nostru!” – Marcel Ciolacu, deputat PSD.

Următoarea etapă va fi întocmirea studiilor de fezabilitate, aprobarea lor și demararea lucrărilor.

În acest moment, în România doar 3 milioane de locuinţe din cele 8,5 milioane sunt conectate la gaz.

Trans­gaz are în programul de dezvol­tare un proiect de peste 3.200 de km de con­duc­tă care să racordeze toate localităţile ţării la sis­temul naţional de gaze, şi ulterior la partea de distribuţie, şi care să ajute la relansarea in­vestiţiilor în ţară. Reţeaua de transport actuală a Transgaz are 14.000 km, iar reţeaua totală are 50.000 de km, în condiţiile în care Ungaria are în total 100.000 de km. România este pe locul 4 la producţia de gaz în UE, cu aproape 9 mld. mc pe an, în timp ce Ungaria importă 90% din consum.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente