10.5 C
Buzău
miercuri, februarie 28, 2024
Mihaela Travel | Agentie de turism

Reușite importante pentru SJU Buzău! Două intervenții stomatologice efectuate unor copii cu autism

Custom ad 1

În data de 21 decembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au avut loc două intervenţii chirurgicale stomatologice realizate cu succes la doi băieței cu autism, din localitatea Râmnicu Sărat, în vârstă de 12 ani, respectiv 13 ani. Ambii copii au fost diagnosticaţi cu leziuni odontale multiple, retard mintal şi autism. Echipa de medici din care au făcut parte dr. Bogdan Marin, medic stomatolog, dr. Radu Doiniţa, medic primar BMF şi dr. Năstase Florin, medic specialist ATI., a realizat, cu succes, două intervenţii chirurgicale stomatologice la cei doi copii.

În luna august, o intervenţie similară a fost făcută unui copil cu autism în vârstă de 13 ani, care a decurs fără probleme.

Conducerea spitalului mulţumeşte echipei de medici care s-a implicat în realizarea acestor intervenţii chirurgicale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău care a răspuns prompt solicitării noastre de a transporta la spital minorul în vârstă de 13 ani, deoarece acesta era necooperant. Intervenţiile chirurgicale au decurs fără probleme: pacienţii s-au trezit uşor după operaţii, au fost ţinuţi sub supraveghere medicală şi, ulterior, externaţi.

„Ne bucurăm că astfel de evenimente se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, că am putut ajuta aceşti copii cu dizabilităţi să aibă o viaţă cât se poate de normală. Ne dorim să continuăm acest demers pe care l-am început şi să ne ţinem de promisiuni”, se arată într-un comunicat de presă emis de către Compartimentul Relații Publice al SJU Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente