10.4 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

VIDEO & FOTO. Zi plină pentru pompierii buzoieni | 26 de intervenţii în nici 24 de ore!

Custom ad 1

Zi plină pentru pompierii buzoieni. Echipajele ISU Buzău, pompieri şi membri SMURD au intervenit în 26 de situaţii de urgenţă, în decursul a nici 24 de ore, fapte reliefate într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Mai jos, imagini şi textul integral.

VIDEO & FOTO | INTERVENŢII ISU BUZĂU 21 IANUARIE 2020

În cursul zilei de 21 ianuarie, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 26 situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 19.

În afara acestor situații, salvatorii au participat la 7 inteventii ce au presupus stingerea incendiilor și alte misiuni și acțiuni în domeniul situațiilor de urgență.

Intervenții deosebite:

Ora 10:48, în urma unui apel la 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Ulmeni, judeţul Buzău.
La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău (două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD), unde au constatat că incendiul se manifesta generalizat cu violență la întreaga construcție.
Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Pe timpul intervenției a fost identificat, decedat proprietarul gospodăriei.
Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinței.

Ora 19:15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Băile, comuna Balta Albă, judeţul Buzău. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Rm. Sărat( două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD) unde au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul locuinței.
Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Pe timpul intervenției o persoană de la locul incendiului a fost transportată la U.P.U. Rm Sărat cu suspiciunea de intoxicație cu monoxid de carbon.
În urma incendiului au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de ≈50 mp, articole de uz casnic și gospodăresc. Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un scurtcircuit electric.

În cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea a
2 incendii la vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, și anume:
– ora 13:44 în localitatea Ulmeni (≈500 m2);
– ora 18:39 în localitatea Fulga, comuna Cernătești (≈100 hectare).
Lipsa precipitațiilor, vântul puternic dar și alte cauze generează o creștere a numărului de incendii de vegetație uscată.
În urma producerii incendiului de amploare din localitatea Fulga, a fost ridicat gradul de alertă al inspectoratului, fiind activată și grupa operativă pentru a coordona intervenția din punctul de comandă avansat al I.S.U. Buzău.
Forțele de intervenție au fost suplimentate cu 50 de salvatori și altă tehnică specifică intervențiilor de acest fel. Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un foc deschis în spații închise.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, aducem la cunoştinţă faptul că, arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale, și cu respectarea următoarelor măsuri preventive:
desfăşurarea arderii se va face numai pe timp de zi şi în condiţii meteorologice fără vânt;
colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se va face în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri; arderea se va efectua în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente