Nici n-am apucat bine să ne bucurăm de numărul mic de îmbolnăviți și de procentul de vindecați de la Buzău, că aflăm cu stupoare că doi dintre cei confirmați ca sănătoși au recidivat. De aceea, noi, cei de la PRO România, revenim în demersul nostru local de a interoga autoritățile asupra măsurilor care se iau pentru evitarea unei explozii de cazuri la Buzău, și întrebăm din nou, cum o s-o mai facem până vom primi un răspuns avizat. Vrem să știm dacă îndemnul nostru realist și de bun simț, „Testați, Testați, Testați” este respectat în acest caz. Pentru că nu știm dacă personalul medical care intră în contact zilnic cu zeci de persoane este verificat ca nu cumva, Doamne ferește, să fi contactat virusul ucigaș. Nici dacă farmaciștii, o verigă importantă în acest război cu un dușman nevăzut sunt testați măcar periodic, sau cei care au relații directe, adică furnizorii de servicii către sănătate beneficiază de o testare măcar periodică.

Un alt aspect important în evitarea și combaterea virusului, în viziunea partidului nostru, pentru a nu se ajunge la situații limită care să blocheze activități vitale pentru economie dar și pentru români, ar fi testarea angajaților angrenați în furnizarea de servicii comunitare, apă, energie electrică, etc. La fel cum ar trebui testați, măcar periodic, cei care intră în contact zilnic cu sute de oameni, și aici ne referim la angajații marilor lanțuri de magazine, prin mâna cărora trec atât alimente ce pot fi purtătoare de viruși precum și bancnote, cele mai periculoase în răspândirea microbilor.

De aceea, facem din nou apel la autorități să urgenteze și să mărească numărul testaților, suntem siguri că la Buzău acesta e foarte mic, pentru că nu suntem de acord cu această abordare pompieristică, în care ne este recomandat să ne spălăm pe mâini și să stăm în casă, pentru că vine izoleta dacă simptomele se agravează și nici să nu ne îmbătăm cu apă rece că avem atât de puține cazuri în condițiile unei testări minime. Suntem siguri că numărul celor care duc cu ei virusul zi de zi, a asimptomaticilor deci, este mult mai mare, dar necunoscut în lipsa respectării directivei OMS, care ne îndeamnă să testăm cât mai des și cât mai multe persoane pentru a evita înmulțirea cazurilor critice.

Articolul precedentComunicat de presă ALDE Buzău | Ion Viorel s-a alăturat echipei ALDE Buzău!
Articolul următorFOTO | Atena – un amestec de vechi și nou. Și-o dragoste la prima vedere. (I)
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.