Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat la începutul săptămânii lista firmelor admise pentru finanțare în cadrul Programului Start Up Nation 2018-2019. Cei mai bine clasați 8.645 de aplicanți au fost deja chemați pentru a semna contractele de finanțare. Restul, până la 10.000, vor fi chemați după finalizarea contestațiilor.

„Start Up Nation este o dovadă în plus că în Buzău există o generație activă extrem de dornică de a păși pe calea antreprenoriatului. Această generație merită tot sprijinul pe care îl poate primi din partea autorităților și mă refer aici în primul rând la ajutorul financiar de 200.000 lei pentru deschiderea afacerii. Statul plătește acești bani, dar în schimb primește o nouă generație de antreprenori, primește noi businessuri înfloritoare și mai multe locuri de muncă. În final, și statul și cetățenii au de câștigat și asta înseamnă o Românie de mâine mai bună decât România de ieri”, a declarat Ionela Dobrică, deputat PSD.

652 de aplicanți în județul Buzău

În Programul Start Up Nation 2018-2019 s-au înscris 652 de aplicanți din Buzău. Numărul de înscrieri din Buzău este unul ridicat în comparație cu cele din județele vecine, Ialomița (352), Brăila (298) sau Covasna (171).
Start Up Nation este un program care crește de la un an la altul. Dacă la prima ediție a acestuia, 2017-2018, au fost depuse 19.297 de dosare de aplicare, la ediția din acest an numărul lor a crescut până la 33.514.

„Îi îndemn pe buzoieni să participe cu toată încrederea la programe de sprijinire a antreprenoriatului. România are nevoie de noi antreprenori și oferă multe avantaje pentru cei care își doresc să facă un pas în față. Vorbim de multiple oportunități de sprijinire, atât din fonduri guvernamentale cât și din fondurile U.E. Spre exemplu, nu trebuie uitat că în sediul Consiliului Județean Buzău funcționează, de mai bine de un an, un birou de consultanță gratuită pentru proiecte europene. Cei care își doresc să obțină bani europeni se pot duce acolo și vor fi ajutați în scrierea proiectului”, adaugă Ionela Dobrică.
Biroul de consultanță gratuită pentru proiecte europene care funcționează în incinta Consiliului Județean Buzău are în componență specialiști ai C. J. în atragerea de fonduri U. E. precum și specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională cu sediul la Brăila. Doritorii pot beneficia în mod gratuit de sprijinul acestora în scrierea de proiecte europene și accesarea de fonduri U.E.

Articolul precedentFINANŢE | ANAF. Fişier standard de audit de taxe pentru toţi operatorii economici
Articolul următorModificări importante în legea zilierilor!
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.