13.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

PNL | Acțiune de împădurire la Scorțoasa: au fost plantați peste 2.000 de puieți de frasini, salcâmi și sălcii

Custom ad 1

PNL Buzău a desfășurat astăzi o acțiune de împădurire pe raza comunei Scorțoasa. La această acțiune au participat subprefectul Buzăului Marieta Boloș, deputatul PNL Gabriel Avrămescu, tineri din cadrul Tineretului Național Liberal Brăila și Galați, precum și primarul comunei Scorțoasa Vasile Săcuiu, alături de reprezentanți ai Direcției Silvice Buzău: Constantin Moiseanu – director și Cătălin Căpătoiu.

Au fost plantați un număr de aproximativ 2.000 de puieți de frasini, salcâmi și sălcii, pe un teren care face parte din domeniul public al primăriei Scorțoasa. Speciile de copaci care au fost plantate nu au fost alese întâmplător, cele enumerate mai sus fiind rezistente la tipul de sol ales, dar și la schimbările bruște de temperatură.

Am răspuns prezent la această inițiativă și sunt bucuros că astfel de acțiuni se desfășoară și în comuna noastră. Plantarea celor 2.000 de puieți era singura modalitate de a pune în valoare acea suprafață de teren. Zona aleasă este una inundabilă, iar prin împădurire se va stopa eroziunea solului (terenul fiind aflat în imediata apropiere a pârâului Sărățel) și vor fi protejate de inundații casele aflate în zonă. De asemenea, faptul că au fost plantați și salcâmi va aduce beneficii pe termen lung familiilor de albine care se află la nici un kilometru distanță. Astfel, reușim să dăm un plus de valoare zonei și locuitorilor”, a declarat Vasile Săcuiu, primarul comunei Scorțoasa.

Motive pentru a planta copaci sunt multe. Reprezintă o sursă de oxigen, curăță pământul, controlează poluarea fonică, reduc efectele inundațiilor, curăță aerul, acționează ca un scut împotriva vântului, previn eroziunea solului, cresc valoarea unei proprietăți. Însă, la fel de important, este să înțelegem că nu este suficient doar să plantăm copaci.

Într-adevăr, oamenii conștientizează necesitatea plantării de copaci. Însă, este nevoie, în continuare, de voluntari care să și întrețină noua plantație, pentru a fi una reușită”, a precizat reprezentantul Direcției Silvice Buzău, Cătălin Căpătoiu, care e explicat, cu răbdare, motivele importanței reînnoirii pădurilor, modalitatea de alegere a speciilor care se plantează în funcție de zonă și de sol, precum și beneficiile împăduririi.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente