Ca de fiecare dată înainte de o minivacanță prilejuită de sărbători, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău s-au luat măsuri suplimentare pentru a preveni producerea unor evenimente grave și pentru a asigura intervenția rapidă în situații de pericol pentru cetățeni.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Buzău vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public prilejuite de trecerea în noul an, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă în condiții de siguranță.
În această perioadă vom intensifica măsurile de patrulare în zona gărilor, autogărilor, centrelor comerciale, a târgurilor de sărbători, precum și în piețele publice. De asemenea, vom acorda o atenție deosebită respectării prevederilor legale referitoare la comercializarea dispozitivelor pirotehnice (petarde, artificii.)


Turiștii care merg la munte în aceste zile trebuie să folosească echipament adecvat și să evite traseele periculoase. Înainte de a pleca la drum, recomandăm să se informaze cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis publicului.

În această perioadă, jandarmii montani vor fi angrenați în misiuni de ordine publică în zona posturilor montane în scopul menținerii unui climat de liniște, prevenirii și combaterii faptelor antisociale, îndrumării și informării turiștilor aflați pe traseele montane, iar dacă situația o va impune jandarmii vor acționa în vederea salvării, acordării de sprijin și evacuării eventualilor turiști aflați în dificultate.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Cu această ocazie, Jandarmeria Buzău urează tuturor buzoienilor un An Nou fericit!

Articolul precedentComerţ cu produse pirotehnice și țigarete întrerupt de jandarmi
Articolul următorFOTO | Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății din decembrie 1989
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.