Sâmbătă, 14 septembrie 2019, la Palatul Parlamentului (n.r. București) a fost semnat acordul de înfrățire al comunei Berca din județul Buzău cu comuna Spoltore (n.r. regiunea Pescara) din Italia.

Foto: Andrei Pițigoi | Agora Buzău

Festivitatea a fost onorată de prezența celor doi primari, Ionel Dobrița, din Berca, respectiv Luciano di Lorito, Spoltore. Momentul a fost marcat și de prezența lui Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, a vicepreședintelui Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu (Moldovan) și a consiliului local al comunei Berca.

Câștigul comunei Berca, după înfrățirea cu italienii din Spoltore

Comuniunea dintre cele două localități s-a concretizat după eforturile a trei persoanel. Primarul buzoian, Ionel Dobrița; Alin Iarca, preotul din Berca și primarul Luciano di Lorito din Italia, care a răspuns pozitiv la solicitarea comunității din Berca. Pe lângă nivelul administrativ la care se concretizează, colaborarea se realizează în diverse domenii: economic, social, educațional, cultural cu scopul de a ajuta țările mai mici să se dezvolte și de a crea o Europă unită. Acesta poate contribui la consolidarea dialogului și înțelegerii între cetățenii europeni și este un instrument excelent pentru promovarea dezvoltării internaționale în diferite domenii.

VIDEO | Carmen Mihălcescu, vicepreședinte Camera Deputaților

Conceptul de „orașe înfrățite denotă un tip foarte important de cooperare pentru dezvoltarea orașelor din diferite țări. Comunitățile care se implică în astfel de relații de cooperare nu trebuie să fie poziționte aproape de granițele geografice pentru a putea coopera. Ele au nevoie doar să își găsească un partener care să aibă nevoi asemănătoare pentru a putea dezvolta și implementa proiecte care să aducă beneficii în ambele comunități.

Principalele tipuri de cooperare utilizate de țările din întreaga lume sunt: cooperarea transfrontalieră, cooperarea transnațională și cooperarea inter-regională. În plus față de această clasificare, putem vorbi despre cooperarea teritorială în diferite forme precum: a. euro-regiuni; b. euro-districte; c. working communities; și d. orașele înfrățite

Articolul precedent2019 | Ministrului Agriculturii, Petre Daea, invitat la deschiderea festivalului Toamna Buzoiană
Articolul următorCJ Buzău | Convocare şedinţă extraordinară 17 septembrie 2019
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.