Marcând împlinirea a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte și a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie și Cooperare între România și Republica Populară Chineză, domnul deputat Sorin Lazăr, preşedintelele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, împreună cu alţi deputaţi membri ai comisiei, au primit delegaţia chineză condusă de E.S. domnul Shi Yaonin – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze şi vicepreşedinte al Comisiei Financiare şi Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale populare a R.P. Chineze.

A fost prima vizită oficială a unui preşedinte al Comisiei pentru afaceri bugetare din R.P. Chineză la Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor.

Scopul vizitei a fost acela de a realiza un schimb de experienţă privind procesul şi practica studierii bugetului şi a aprobării acestuia de către Parlament, rolul comisiilor de specialitate responsabile în supravegherea implementării bugetului.

În calitate de gazdă a evenimentului, mi-am exprimat dorința ca Romania să devină un partener comercial și investițional privilegiat al Chinei, prin intensificarea schimburilor comerciale, prin creșterea investițiilor Chinei în România în infrastructura mare, în sectorul energetic, în industria tehnologiilor înalte, mesaj apreciat și agreat de partea chineză. În timpul discuțiilor, purtate într-un cadru amical, am avut un interesant schimb de experiență cu partea chineză privind modul în care se elaborează, aprobă, execută și controlează bugetul în țările noastre” – Sorin Lazăr.

Având în vedere că cele două ţări se bazează pe o economie tradiţională, că R.P. Chineză este primul partener comercial al României din zona asiatică, ne dorim atingerea unui echilibru dinamic între volumul exporturilor şi cel al importurilor pentru a evita accentuarea deficitului comercial defavorabil României.

Mai mult decât atât, se doreşte, de ambele părţi, o creştere a fluxului de investiţii chineze în România, prin promovarea cooperării bilaterale pe principii de transparenţă şi predictibilitate.

Vizita delegaţiei chineze promovează relaţiile de colaborare dintre cele două comisii parlamentare şi extinde relaţiile bilaterale România – China. Ambele părţi consideră că discuţiile au fost echilibrate şi constructive, iar întrevederea a fost una de succes.

Articolul precedentVERDICT: NEVINOVAT! Deputatul Mocanu Jr.: „Șeful Poliției a compromis instituția pe care o conduce!”
Articolul următorPNL | Ludovic Orban și Rareș Bogdan vin mâine la Buzău!
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.