miercuri, aprilie 17, 2024

EVENIMENT | Șahul la grădiniță, un proiect pentru preșcolarii din Buzău

Custom ad 1

Anatoly Karpov, mare maestru internațional rus de șah și fost campion mondial, decorat cu Premiul Lenin în 1981 – ”Șahul este totul: artă, știință și sport”.

Supranumit ”jocul minții”, șahul este un sport intelectual care exersează gândirea logică, motiv pentru care este o activitate extrem de benefică pentru toți membrii familiei. Mai mult, studii recente arată că șahul are diverse beneficii pentru sănătate, inteligență și bună dispoziție.

Grădinița cu Program Prelungit ”Cei șapte pitici” din Buzău, reprezentată de prof. Elena Gabriela Barbu în calitate de director, vă anunță evenimentul de lansare a proiectului ”Șahul la grădiniță”, marți 12.10.2021, începând cu ora 10, la sediul grădiniței din Aleea Bujorului, nr. 1 Buzău. Proiectul se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Casa Corpului Didactic Buzău, SCM Gloria Buzău și cu susținerea Asociației Spirit Civic și Patriotism Buzău, a Primăriei Municipiului Buzău și Fermei Ivașcu Mihăilești.

Ideea practicării șahului în grădinițe nu este una nouă în Buzău, ci vine ca o continuare a proiectului pilot ”Șahul călător la grădiniță” care a debutat în anul 2018, la care au participat toate cele 10 grădinițe cu personalitate juridică din municipiul Buzău, dotate cu baza materială educativă care să permită implementarea acestuia.

Acum, proiectul ”Șahul la grădiniță” își propune să coopteze toate unitățile de învățământ preșcolar din municipiul Buzău și, în urma acreditării cursului la Ministerul Învățământului, se dorește formarea cadrelor didactice care intenționează să predea șahul, ca opțional în programa școlară.

Nu există o vârstă recomandată pentru a învăța să joci șah, ci mai degrabă o recomandare pe care o putem face adulților care sunt în preajma copiilor: cel mai bun moment ca un copil să pătrundă în tainele șahului este atunci când el arată interes față de acest joc. Avantajele și beneficiile jocului de șah sunt imense în dezvoltarea intelectuală a copiilor. Jocul de șah crește concentrarea, capacitățile intelectuale, memoria, dar și gândirea analitică și abstractă.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole