Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). La nivelul județului Buzău, sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire până la această dată.

La data de 17 martie, în județul Buzău se află în carantină 52 de persoane, iar pentru alte 412 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Menționăm că mai există disponibile 150 de locuri pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.

În ceea ce privește testarea pentru Coronavirus, menționăm că, până la această dată, tuturor persoanelor aflate în carantină le-au fost prelevate probe în vederea efectuării analizelor. În total, la nivelul județului, au fost testate pentru coronavirus 93 de persoane, iar 65 de rezultate sunt negative, restul analizelor fiind în lucru.

Ca urmare a decretării stării de urgență la nivelul întregii țări, începând cu data de 17 martie, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și practică. Măsura este valabilă pentru 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației actuale. Persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro și site-ul Instituţiei Prefectului. Pentru respectarea măsurilor privind evitarea aglomerării la ghişee şi dezinfectarea zonelor/ spaţiilor destinate publicului, programul de lucru cu publicul la SRPCIV se va prelungi până la ora 19:00. Totodată până pe data de 31 martie, activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează exclusiv în baza unei programări online.

La nivel național, în perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1349 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Articolul precedentExamenele pentru obţinerea permisului auto se suspendă!
Articolul următorFOTO. Proiect Erasmus+ | Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman”, schimb de bune practici în Ungaria
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.