Construirea în municipiul Buzău a unei săli multifuncționale cu gradene și funcțiuni conexe pentru persoanele cu dizabilități este un proiect pentru care Consiliul Județean Buzău a obținut finanțare prin Compania Națională de Investiții. În cursul zilei de astăzi, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a vizitat șantierul de pe strada Horticolei nr. 56, acolo unde este în construcție această sală multifuncțională destinată persoanelor cu nevoi speciale. Beneficiarul lucrării este Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău.

De asemenea, clădirea Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, aflat tot pe strada Horticolei la numărul 56, va fi izolată, în cadrul unui alt proiect finanțat din fonduri europene ce vizează eficientizarea energetică.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Buzău a fost înființat la data de 1 ianuarie 2007, având ca principal scop asigurarea un mediu şcolar incluziv, în care drepturile şi demnitatea elevilor cu dizabilităţi să fie respectate. Deși sunt diferiți, copiii cu deficienţe au aceleaşi trebuinţe de bază în creştere şi dezvoltare ca toţi copiii. ”Oferirea tuturor condițiilor persoanelor cu dizabilități reprezintă o prioritate pentru mine. Este foarte important să le înțelegem nevoile, să-i susținem și să le fim aproape.”, a declarat Petre Emanoil Neagu în cadrul vizitei pe șantierul de pe strada Horticolei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here