joi, aprilie 25, 2024

Ziua Europei: Sport – Mișcare – Fairplay – Bucurie, un eveniment pentru copii

Custom ad 1

Direcția Județeană de Sport, Inspectoratul Școlar Județean și Instituția Prefectului – Județul Buzău organizează duminică, 7 mai 2023, cea de-a doua ediție a evenimentului intitulat ”Ziua Europei – Sport – Mișcare – Fairplay -Bucurie”, o acțiune dedicată copiilor și tinerilor de toate vârstele, prin care marcăm, în avans, ”Ziua Europei”, o sărbătoare anuală a păcii și unității.

Scopul evenimentului este de a promova fairplay-ul și de a aduce bucurie și entuziasm în rândul copiilor. Activitățile sportive vor fi conduse de profesori renumiți și antrenori cu experiență, iar copiii vor avea, pe lângă bucuria de a se distra alături de prietenii lor, și șansa de a fi selectați pentru sport și de a fi preluați în cluburi sau cercuri sportive.

Evenimentul nostru, de Ziua Europei, se concentrează pe implicarea copiilor în activități care să îi încurajeze să facă mișcare și să se bucure de sport. În același timp, dorim să promovăm valori precum fairplay-ul, respectul și toleranța. Antrenori cu experiență și profesori cu har și rezultate deosebite cu elevii vor fi prezenți pentru a coordona activitățile și pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile și talentul. Dorim să oferim, astfel, o experiență distractivă și educațională tuturor copiilor care vor fi, duminică, alături de noi” declară prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Evenimentul va cuprinde o competiție de streetball, handbal, fotbal, tenis de masă, dans sportiv/gimnastică, volei, box, lupte libere, rachetomodelism, șah, desene pe asfalt, iar o noutate, anul acesta, va fi cursul de inițiere mers pe role.

În calitate de organizator al evenimentului dedicat Zilei Europei pentru copii, Direcția Județeană de Sport susține cu entuziasm această inițiativă care încurajează activitățile sportive, promovează valorile europene și consolidează legăturile între copii. Suntem mândri să facem parte din această inițiativă și să sprijinim copiii să își dezvolte abilitățile fizice, sociale și cognitive. Le urăm tuturor copiilor mult succes în activitățile organizate de Ziua Europei și sperăm că acestea vor fi o sursă de bucurie și inspirație pentru toți participanții.” declară directorul Direcției Județene de Sport Buzău, Medina Elena Papuc-Tudor.

Suntem încântați să fim parteneri ai evenimentului dedicat Zilei Europei pentru copii și sprijinim această inițiativă, care, iată, are șansa de a deveni tradiție. Cu bucurie, pentru copii, vom sprijini activitățile organizate de către partenerii noștri și vom promova mesajul acestui eveniment în rândul școlilor, profesorilor și părinților. De asemenea, încurajăm și alte instituții publice să se alăture inițiativelor de acest gen și să sprijine dezvoltarea copiilor prin educație și sport, pentru că înainte de toate mișcarea înseamnă sănătate, un corp sănătos și o minte sănătoasă”, declară inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Daniela Palcău.

O altă noutate a evenimentului de duminică este organizarea unei expoziții foto pe holurile Instituției Prefectului, expoziție intitulată ”Munții Buzăului-către vârfuri și infinit”, semnată Iulian Popa. Iulian Popa are 26 de ani și este născut la Nehoiu, de doi ani fiind angajat al Instituției Prefectului – Județul Buzău. Dincolo de profesia sa, Iulian este pasionat de natură și munte, iubește satul românesc și tot ce înseamnă tradiția autentic românească. De 12 ani, surprinde în fotografiile sale frumusețea județului Buzău, oamenii satelor, natura cu toate minunile ei, Iulian fiind, în fapt, un poet al imaginilor.

De asemenea, în cadrul acțiunii din weekend, se va organiza ”Ziua Porților Deschise” la Instituția Prefectului – Județul Buzău. Evenimentul ”Ziua Europei Sport – Mișcare – Fairplay – Bucurie” se va desfășura duminică, în intervalul orar 10.00-15.00, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, până la Poarta Crâng, iar intrarea este liberă.

Invităm toți copiii să ni se alăture, duminică, 7 mai, pentru o zi plină de distracție, mișcare și aventură!

Sursă: Instituția Prefectului Județul Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole