23.3 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

Ateliere meșteșugărești gratuite, pe tot parcursul anului 2023, la Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”

Custom ad 1

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, și-a propus, în anul 2023, organizarea mai multor ateliere cu specific etnografic, în colaborare cu „Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor Buzău”. La aceste ateliere pot participa copiii cu vârsta minimă de 7 ani iar în cadrul lor desfășoară activități manuale și artistice, pot învăța să creeze diferite obiecte, să lucreze cu diferite materiale și să își dezvolte abilitățile artistice.

Ateliere meșteșugărești gratuite, pe tot parcursul anului 2023, la Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”
Ateliere meșteșugărești gratuite, pe tot parcursul anului 2023, la Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”

Pe 8 aprilie a avut loc atelierul de încondeiat ouă, o activitate specifică sărbătorilor pascale. Încondeiatul ouălor este o tradiție veche de sute de ani, care este încă practicată în multe părți ale lumii.

Această tradiție presupune decorarea ouălor cu modele și desene folosind culori și alte materiale. Pentru a începe, ouăle pot fi gătite și lăsate să se răcească. După aceea, se pot folosi culori naturale sau culori artificiale pentru a le vopsi. Odată ce ouăle sunt vopsite și uscate, se pot folosi diferite tehnici pentru a crea modele și desene. Unele tehnici comune includ zgârierea suprafeței oului cu un instrument ascuțit pentru a crea modele, sau lipirea unor decorațiuni precum mărgele sau sclipici.

În funcție de tradițiile locale, încondeiatul ouălor poate avea semnificații diferite. De exemplu, în unele culturi, ouăle sunt încondeiate pentru a celebra sosirea primăverii sau pentru a marca Paștele. În alte culturi, ouăle sunt încondeiate ca parte a ritualurilor de nuntă sau de naștere.

Încă mai sunt locuri libere la atelierele de: pictat icoane pe sticlă (6 mai), cusut motive tradiționale (24 iunie și 21 octombrie), țesut (15 iulie), olărit și modelaj în lut (19 august), tricotat (18 noiembrie), croșetat (9 decembrie).

Participarea la aceste ateliere este gratuită, iar pentru detalii și programări puteți suna la numărul de telefon: 0772 255 131, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00. Pentru participarea minorilor este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere, conform modelului pe care îl găsiți aici.

Sursă foto: Muzeul Județean Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente