Centrul Municipiului Buzău a ajuns polul infracţiunilor mărunte şi nu numai. Ceea ce ar trebui să fie una din cele mai sigure zone din oraş este, în realitate, raiul hoţilor de buzunare, al derbedeilor şi al bişniţarilor. Zona zero a Municipiului Buzău nu este supravegheată de niciuna din cele peste 200 de camere de luat vederi ale Poliţiei Locale din Buzău, deşi este cea mai tranzitată zonă de către cetăţenii din întreg judeţul. Mai mult, cele câteva camere de supraveghere aflate în proximatatea zonei Bisericii Sfinţii Îngeri, a Pieţei Centrale şi a fostei pieței de pasări, în prezent Agroalimentară, nu funcţionează.

Un poliţist al IPJ Buzău, prădat de un vânzător ambulant

Unul dintre poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău şi-a pierdut portofelul în apropierea unui cunoscut restaurant din centrul oraşului. Momentul în care acestuia i-a căzut portmoneul din buzunar a fost surprins de un vânzător de baloane din zona localului, dar şi de camerele de supraveghere video ale restaurantului. În scurt timp, datorită camerelor operatorului comercial, a fost identificat făptaşul. Din păcate însă pentru poliţist, acesta nu şi-a recuperat și banii din portofel, aproximativ 500 de lei, ci doar portmoneul gol, aruncat într-un tomberon din apropiere.

Ţigări şi petarde, date pe sub mână şi pe sub privirile poliţiştilor

Centrului oraşului Buzău este cea mai aglomerată zonă comercială pentru buzoianul de rând. În preajma sărbătorilor de iarnă se comercializează „la negru” artificii şi petarde, deşi legea interzice acest lucru. Mai mult, traficul de ţigări de contrabandă este în floare. Ţigarete de producţie şi calitate dubioase, importate în general din Ucraina sau Republica Moldova, pot fi achiziţionate începând de la 12 lei pachetul, din oricare parte a kilometrului zero din Buzău. Mai grav este că acest lucru se petrece chiar sub ochii patrulelor de poliţie, fie alcătuite din personal specializat al IPJ Buzău, fie al Poliţiei Locale.

Parcarea de la Sfinţii Îngeri, locul de întâlnire al derbedeilor

Mai mulţi locatari din centrul oraşului au reclamat Poliţiei Locale, dar şi celei municipale, gălăgia şi mizeria pe care o lasă în urma lor găştile de cartier din tot oraşul, când se reunesc fie în parcarea de lângă Biserica Sfinţii Îngeri, fie în spatele blocurilor aflate între fosta clădire a PTTR şi Palatul Comunal. Din nefericire pentru rezidenţi, sesizările acestora au rămas fără răspuns în teren al autorităţilor, care ar trebui să vegheze asupra ordinii şi liniştii publice. Seară de seară, în parcarea anterior amintită, grupuri de tineri se strâng în preajma propriilor autovehicule şi disturbă liniştea celor din jur printr-un comportament desprins din perioada în care se făcea focu` în peştere.

Cu pistolul la purtător, în buricul târgului! Un individ se plimba cu arma în geantă, după ce ginerele său încarcerat i-a cerut să-l răzbune

În urmă cu câteva luni, poliţiştii buzoieni s-au văzut nevoiţi să intervină la o acţiune atipică, în care un vârstnic de etnie rromă plimba pe terasa celei mai cunoscute locaţii din centrul oraşului, într-o geantă sport, o armă de foc. Acesta avea un comportament agitat şi nervos, fapt care a atras atenţia celor din jur. Din câte se pare, ginerele său fusese încarcerat pentru o serie de infracţiuni dezvăluite poliţiei de apropiaţi ai acestuia. Din închisoare, bărbatul i-a trimis socrului său o armă de foc de calibru mic pentru a-l răzbuna. Vârstnicul nu a fost de acord cu doleanţa ginerelui său şi a fost „săltat” chiar de pe terasa restaurantului.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.