Deputatul PNL, Gabriel Avrămescu i-a solicitat Ministrului Mediului, Tanczos Barna o întâlnire cât mai rapid, după atacurile şi prezenţele tot mai dese ale urşilor în comunităţile buzoiene. Totodată, preşedinte al filialei judeţene Buzău, Avrămescu a întreprins o serie de solicitări autorităţilor în sarcina cărora cad fondurile cinegetice. Intervenţia acestuia din cadrul celei mai recente şedinţe a Camerei Deputaţilor poate fi urmărită în format video, mai jos.

„𝑈𝑛 𝑏𝑎̆𝑟𝑏𝑎𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑢𝑧𝑎̆𝑢 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑎𝑡𝑎𝑐𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑠 𝑖̂𝑛 𝑝𝑙𝑖𝑛𝑎̆ 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑑𝑎̆.
𝐵𝑎̆𝑟𝑏𝑎𝑡 𝑎𝑡𝑎𝑐𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑠 𝑝𝑒 𝑜 𝑢𝑙𝑖𝑡̦𝑎̆ 𝑑𝑖𝑛 𝐺𝑢𝑟𝑎 𝑇𝑒𝑔ℎ𝑖𝑖, 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝐵𝑢𝑧𝑎̆𝑢. 𝑉𝑖𝑐𝑡𝑖𝑚𝑎, 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑣𝑎̆
𝑈𝑛 𝑏𝑎̆𝑟𝑏𝑎𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑢𝑧𝑎̆𝑢, 𝑟𝑎̆𝑛𝑖𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑣 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑐𝑒 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑎𝑡𝑎𝑐𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑠
𝐵𝑢𝑧𝑎̆𝑢: 𝐶𝑖𝑜𝑏𝑎𝑛 𝑎𝑡𝑎𝑐𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑠 𝑙𝑎 𝐺𝑢𝑟𝑎 𝑇𝑒𝑔ℎ𝑖𝑖/ 𝐸𝑙 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑠𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙 𝑐𝑢 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑖𝑝𝑙𝑒 𝑙𝑒𝑧𝑖𝑢𝑛𝑖
Pentru unii sunt, poate, doar titluri de articole din presă sau alte evenimente nefericite. Pentru mine însă aceste incidente au devenit o mare problemă. Tocmai de aceea, în ultimele săptămâni am solicitat instituțiilor competente mai multe informații oficiale referitoare la numărul urșilor din zona Buzăului, dar și la nivel național. Așa am aflat că nu există cifre exacte cu privire la numărul de urși de pe teritoriul țării, ci doar estimări care arată că ar fi între 6.000 și 7.000 de exemplare. Celebra deja Ordonanță, care permite intervenția autorităților locale când un urs ajunge în zone locuite sau chiar atacă oameni, s-ar putea nu fie suficientă.
Sper că domnul ministrul Tanczos Barna realizează faptul că, în același timp, se joacă cu viețile românilor, dar erodează și autoritatea statului român, arătând că acesta nu are capacitatea, nici măcar normativă în cazul de față, de a-și proteja cetățenii și patrimoniul acestora. Ar fi timpul ca domnul ministru să mai arunce un ochi și la ceea ce se petrece în spațiul extracarpatic, nu doar în regiunea intracarpatică. Viața și siguranța cetățenilor români sunt mai importante decât orice. Nicio viață de animal nu poate fi pusă mai presus de viața unui român.
Am cerut și cer și acum public ministrului Mediului, Tanczos Barna, să avem o discuție aplicată, să găsim soluții viabile, astfel încât viața oamenilor să nu fie în pericol.” – Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.