16.2 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | 26 iunie, Ziua Drapelului Național

Custom ad 1

În zilele de sâmbătă, 25 iunie 2022, și duminică, 26 iunie 2022, buzoienii sunt invitați să ia parte la manifestările care vor avea loc cu prilejul ”Zilei Drapelului Național al României”.

Sâmbătă, manifestările se vor desfăşura începând cu ora 22.00 la Monumentul Eroilor Neamului din fața sediului Instituției Prefectului-Județul Buzău, iar duminică, de la ora 10.00 la Monumentul Eroilor Neamului și pe platoul din fața sediului Instituției Prefectului.

Acţiunile organizate cu acest prilej vor cuprinde, în data de 25 iunie, coborârea Drapelului României de pe catarg și preluarea acestuia de către garda drapelului, deplasarea Gărzii cu Drapelul României către Biserica militară ”Pogorârea Duhului Sfânt” și depunerea lui în această locație din municipiul Buzău. Pe 26 iunie, începând cu ora 10.00, printre altele, va fi binecuvântat drapelul, după care va fi înălțat pe catarg, în final urmând a avea loc un program artistic cu tematică specifică, susținut de Clubul Drăgăicuțele din comuna Berca și defilarea Gărzii de onoare.

Programul complet al manifestărilor poate fi consultat pe site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Buzău.

”Ziua Drapelului Naţional” este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României. „Steagul e România, acest pământ binecuvântat al patriei, stropit cu sângele străbunilor noștri și îmbelșugat cu sudorile muncitorului. El este familia, casa în care s-au născut părinții și unde se vor naște copiii voștri. Steagul e întotdeauna trecutul, prezentul și viitorul țării: întreaga istorie a României.” (Alexandru Ioan Cuza)

Sursă: Instituția Prefectului – Județul Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente