16.2 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | Căderile de pietre, din nou un pericol real pe D.N. 10

Custom ad 1

Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a dispus constituirea unei comisii de verificare, evaluarea situației și stabilirea măsurilor ce se impun, având în vedere că pe D.N. 10, între km. 79+950 – 80+000, în zona barajului Siriu, pe versantul de pe partea dreaptă a drumului, se găsesc mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii, aflate în instabilitate, care se pot desprinde, existând riscul ajungerii lor în zona carosabilă.

Căderi de pietre pe D.N. 10
Căderi de pietre pe D.N. 10

În urma analizei la fața locului efectuată de către membrii comisiei – prefectul județului, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului de Gospodărire a Apelor și de la Secția Drumuri Naționale Buzău – s-a decis ca situația de pe D.N. 10 să fie introdusă pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care va avea loc joi, de la ora 11.00.

Căderi de pietre pe D.N. 10
Căderi de pietre pe D.N. 10

Apreciez că soluția implementată de S.D.N. Buzău, și anume, montarea a două rânduri de parapet și îndepărtarea fluxului de circulație de marginea versantului au fost măsuri de primă intervenție ce au contribuit la creșterea siguranței traficului în zonă. Dar, în urma analizei pe care am făcut-o, astăzi, la km 80, împreună cu grupul de lucru, am constatat că primul din cele două rânduri de parapeți de beton a fost deteriorat în proporție de 30-40 %, din cauza anrocamentelor care s-au desprins de pe versant în ultimele luni. Așadar, problema e reală, căderile de pietre continuă. În plus, e vizibilă apariția fisurilor în câteva blocuri de stâncă ce stau să se desprindă de pe versantul aflat pe marginea șoselei.
Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să introducem pe ordinea de zi a ședinței de joi a C.J.S.U. problema existentă la Siriu, pe D.N. 10„, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

La această oră, circulația pe D.N. 10 Buzău-Brașov, la km. 80, în zona Siriu, se desfășoară normal, fără a se impune măsuri suplimentare de restricționare a traficului.

Sursă: Instituția Prefectului – Județul Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente