Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” găzduiește vineri, 3 iunie, de la ora 11.00, lansarea cărții „Chișinăul de altădată”, semnată de acad. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu.

Manifestarea face parte din cadrul „Buzău Fest & Zilele Chișinăului la Buzău” și se va bucura de prezența delegației de la Chișinău, a președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și a mai multor oameni de cultură din Buzău.

Cartea „Chișinăul de altădată” face parte dintr-un set de cinci monografii care urmează să fie lansate în următorii trei ani sub patronajul Primăriei Chișinău. Este una dintre cele mai remarcabile lucrări dedicate istoriei capitalei Republici Moldova, care prezintă o evoluţie a urbei, de la primele aşezări până a devenit oraş, dar și sute de documente şi materiale istorice.

Lucrarea este un studiu monografic prin care se încearcă o nouă tentativă de a urmări evoluția istorică a urbei de pe râul Bâc din timpurile preistorice până în primele decenii ale sec al XIX-lea, cuprinzând o vastă arie problematică sub aspect de habitat rural și urban, de evoluție administrativă, politică, social-economică, cultural-ecleziastică și etno-demografică”, – academicianul ANDREI EȘANU, autorul volumului.

Noi am urmărit scopul ca istoria Chişinăului să fie personalizată. Să scoatem în evidenţă persoanele, personalităţile, oamenii de vază care au activat, care au fost posesorii acestor moşii şi chiar pe scurt nişte eseuri despre ceea ce se cunoaşte despre ei”, – VALENTINA EŞANU, istoric, autoarea volumului.

Sursă: Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.