Consiliul Județean Buzău a aprobat, prin Hotărârea nr. 49/ 14.02.2022, indicatorii tehnico-economici aferenţi formei actualizate a bugetului proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 21.118.579,55 lei, urmând să fie finanțată atât din fonduri europene, cât și din fondurile proprii ale Consiliului Județean Buzău și are ca termen de finalizare o perioadă de 24 de luni, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie finalizată în primăvara anul 2024. Este cel mai important proiect de investiții în sistemul medical din Buzău, din ultima perioadă și constă în extinderea cu un nou corp a clădirii actualului Spital Județean de Urgență Buzău. Pentru finalizarea acestei investiții Consiliul Județean Buzău a accesat fonduri europene în valoare de 1,5 milioane de euro, diferența de aproximativ  3,7 milioane de euro urmând a fi suportată din bugetul propriu.

Noua Unitate de Primiri Urgențe
Noua Unitate de Primiri Urgențe

Noua unitate de primiri urgențe va avea o suprafață totală de 2.153,20 mp și va fi compusă din subsol (1074,86 mp) și parter (1078,34 mp). În cuprinsul proiectului aprobat de consilierii județeni se arată că noua construcție va fi conectată cu actuala clădire a spitalului printr-un ”apendice independent structural amplasat în zona imediat vecină rampei de acces în UPU existent. S-a conceput extinderea astfel încât, după finalizarea ei, reorganizarea UPU existent de la parterul corpului C1 și extinderea propusă să funcționeze ca un tot unitar. S-a realizat un acces al ambulanțelor cu peron închis pe o latură a volumului proiectat, care asigură atât parcarea funcționala cât și căile de rulare. Accesul și ieșirea din parcare se face la cele două capete cu rampe proiectate pentru conexiunea cu circulațiile la nivelul terenului amenajat”.

Au început lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe
Au început lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat că ”lucrările de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău se desfășoară într-un ritm foarte alert”.

Cu prilejul vizitei efectuate pe șantier, care a avut ca scop verificarea stadiului lucrărilor de construcție, Petre Emanoil Neagu a mai declarat că ”până în primăvara anului viitor vom avea o nouă UPU, dotată la cele mai înalte standarde. Este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 202, dar care se realizează cu o contribuție semnificativă din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău. Este încă o investiție importantă pe care o facem pentru buzoieni, pentru a le asigura servicii medicale de calitate.

Vezi galeria foto completă aici

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.