Documentarea și consilierea în alegerea unei facultăți sunt aspecte extrem de importante pentru tineri. Cu cât fac alegerea mai potrivită, cu atât viitorul se va deschide cu mai multă ușurință în fața lor. Aceștia trebuie să evalueze, mai întâi, ce mediu este potrivit pentru ei (campusuri mai mari, campusuri mai mici) dar și de domeniul de studii pe care vor să le urmeze. Aici intervine documentarea pe care aceștia ar trebui să o facă în alegerea unei facultăți. Este important să își evalueze opțiunile pe care le au la dispoziție pentru a se asigura că sunt cursuri pe care le vor urma cu plăcere, în următorii 4 – 5 ani de studii.

Tocmai de aceea Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, având sprijinul Instituției Prefectului Județul Buzău, organizează marți, 12 aprilie, între orele 10.00 și 16.00, Târgul Educațional „Student #UDJG”, un eveniment menit să popularizeze oferta educațională a celor 14 facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și să aducă elevii de liceu mai aproape de știință.

La edițiile organizate până acum în alte orașe au fost prezenți mii de elevi, profesori și părinți.

Anul acesta, cei interesați pot consulta oferta educațională a celor 14 facultăți din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, pot aduna informații despre oricare dintre cele 71 de programe de studii de licență, dar au și posibilitatea de a degusta produse, de a participa la demonstrații interactive și de a se informa cu privire la stagiile de practică și programele de mobilități internaționale.

La Buzău, pe toată durata acțiunii, sunt așteptați aproximativ 1000 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.