Toți cei care au fost încadrați pe perioada stării de alertă în sistemele de sănătate, situații de urgență, ordine publică au șansa de a promova un examen prin care să ocupe definitiv posturile pentru care s-au pregătit în perioada stării de alertă.

Proiectul de lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată, aprobat deja de Senat în ședința din 14 februarie 2022, s-a aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în ședința de astăzi.

Conform acestui proiect de lege, unitățile sanitare cu paturi, servicii de ambulanță și direcțiile de sănătate publică vor putea organiza examen în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată pentru personalul care, în perioada stării de alertă, a ocupat posturi de execuție pe perioadă determinată. Examenul se va putea organiza anterior încetării contractului individual de muncă pe perioadă determinată. De aceste prevederi ar putea beneficia și medicii angajați în structurile nou create în perioada stării de alertă, aceștia putându-se prezenta la examenul organizat de unitățile sanitare cu paturi în specialitatea în care sunt confirmați, dacă unitatea cu care au încheiat contractul de muncă pe perioadă determinată nu are în structura sa o secție din aceeași specialitate, după caz, la solicitarea unității spitalicești. Modalitatea de organizare și desfășurare a examenului va fi elaborată de Ministerul Sănătății.

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu a declarat: ”Azi i-am susținut pe cei care au fost în prima linie, pe cei care au luptat pentru sănătatea și viața românilor alături de autorități!

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.