6.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

ACTUALITATE | Încă o secție pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, pe teritoriul județului Buzău

Custom ad 1

Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea autorităților județene de a  transforma Secția de Neuropsihiatrie Infantilă – Secția Exterioară Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca în unitate nivel 3 pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, măsura impunându-se în contextul creșterii semnificative a infectărilor cu coronavirus.

În Secția de Neuropsihiatrie Infantilă – Secția Exterioară Ojasca vor fi amenajate 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19, care provin din rândul persoanelor cu afecțiuni psihice. Pacienții vor beneficia în această secție de supraveghere de specialitate și medicație adecvată, inclusiv cu antiviralele Favipiravir și Molnupiravir, dacă medicii consideră necesară administrarea unui astfel de tratament.

Din foarte multe motive, este extrem de important ca pacienții internați pe specificul spitalului Săpoca să poată fi tratați de COVID chiar în acest spital. Ne-am confruntat cu această problemă în valul 4, motiv pentru care în ultimele 2 săptămâni am insistat foarte mult la Ministerul Sănătății să se aprobe această completare a planului pentru județul Buzău”, declară prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea.

La rândul său, directorul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, dr. Gabriela Pîrîu, salută decizia alocării a 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19: ”Bolnavii cu afecțiuni psihice, ca și cei care au săvârșit fapte de natură penală și care necesită internare la Psihiatrie, impun o abordare diferită. De pildă, dacă un astfel de bolnav se infectează cu coronavirus, nu poate fi preluat de un alt spital, pentru că necesită un suport logistic aparte și tratament medical special, și, atunci, măsura de a aloca 20 de paturi bolnavilor COVID este mai mult decât binevenită, ținând cont și de actualul context epidemiologic, cu un număr, zilnic, însemnat de infectări”.

Sursă: Instituția Prefectului – Județul Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente