22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

Polițiștii buzoieni le recomandă elevilor să aibă un comportament inteligent pe internet

Custom ad 1

În ziua de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat și desfășurat activități informativ-preventive cu elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hașdeu.

Liceenilor le-a fost prezentat Proiectul RO Cyberex – Perfecționare, cooperare și prevenire în lupta criminalității informatice, în vederea creșterii gradului de informare și conștientizare cu privire la riscurile asociate criminalității informatice în mediul online (atacuri cibernetice și pornografie infantilă), precum și cyberbullying.

Elevilor li s-a adus la cunoștință concluziile unui studiu realizat pe un eșantion de 1000 de elevi, pe baza căruia s-a dezvoltat o dezbatere pentru identificarea problemelor întâlnite în domeniu și mai ales a unor soluții, atât pentru prevenirea faptelor de natură penală, cât și pentru eficientizarea activităților preventive pe această linie.

La activitate au participat 37 de elevi și cadre didactice.

Iată ce recomandă polițiștii buzoieni elevilor:
Înainte să postezi/trimiți, întreabă-te:
– Poate aceasta influența oportunitățile tale pe viitor?
– Poate aceasta să rănească pe cineva?
– Ce părere ar avea părinții tăi despre aceasta?
Nimic din ce se publică pe Internet nu mai poate fi șters definitiv. Orice comentariu sau fotografie poate fi salvat de alte persoane în calculatoarele lor, apoi postat pe alte pagini web fără ca tu să mai poți controla utilizarea și distribuirea acestei informații.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente