vineri, aprilie 19, 2024

Maratonul Antiviolență continuă, neobosit, prin instituțiile de învățământ buzoiene

Custom ad 1

Maratonul Antiviolență inițiat de Biroul Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Buzău își continuă periplul prin instituțiile de învățământ din municipiul și județul Buzău.

Pe data de 26 ianuarie Maratonul Antiviolență i-a avut ca participanţi pe elevii şcolilor gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” și nr. 11. Elevii din ciclul primar au învățat despre puterea cuvintelor prin participarea la două activități interactive, respectiv completarea unui rebus tematic și jocul educativ „chip mototolit”. De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate principiile de navigare sigură pe internet în condițiile noii realități digitale accesate de aceștia.

În data de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști de proximitate au vizitat Liceul Tehnologic “Henri Coandă” și Școala Gimnazială “Nicu Constantinescu” din municipiul Buzău. Polițiștii i-au informat pe tineri cu privire la consecințele unor fapte violente, acest aspect fiind esențial pentru a-i ajuta pe elevi să se comporte responsabil în societate și să nu ajungă în postura de delincvent. La această activitate au participat activ peste 60 de elevi și cadre didactice.

În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii au vizitat Liceul Tehnologic nr.8 Meserii și Servicii Buzău şi au abordat subiecte de discuţie parcurgând următoarele coordonate: respectul în colectivitate, nediscriminarea, motivaţia faţă de studiu şi performanţă, asigurarea stării de bine a elevului și profesorului în unitatea de învățământ. La această activitate au participat activ peste 90 de elevi și cadre didactice.

Prin desfășurarea tuturor acestor activități s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a impactului pe care internetul și noile tehnologii le au asupra copiilor și tinerilor, atât în termeni de beneficii, cât și potențiale riscuri asociate.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole