Organigrama Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău este completă, după ce Partidul Social Democrat şi-a desemnat subprefecţii, numele celor doi fiind publicate în Monitorul Oficial. Numirea oficială va avea loc mâine, de la ora 10:00, aceasta putând fi urmărită, în timp real, on-line pe pagina de facebook a Prefecturii Buzău.

Social democraţii au ales, în urma negocierilor de la vârf cu PNL, să-i numească pe Constantin Cristea, acum administratorul public al comunei Vernești şi pe comisarul-șef Gabriel Ilie, șeful Serviciului Județean Anticorupție de la Buzău în cele mai importante poziţii din Casa Albă, după cea de prefect, deţinută actualmente de Daniel Ţiclea.

Potrivit surselor din interiorul PSD, dar şi informaţiilor apărute în mass-media locală, Constantin Cristea este unul dintre apropiaţii vicepreşedintelui CJ, Adrian Petre, în timp ce Gabriel Ilie ar beneficia de susţinere politică din partea senatoarei Liliana Sbîrnea şi a grupului social-democrat din Râmnicu Sărat.

Potrivit The People News: „Gurile rele spun că domnul comisar Gabriel Ilie este rudă cu senatoarea PSD, de la Râmnicu Sărat, Liliana Sbîrnea care se numea înainte de căsătorie Liliana Ilie, căsătorită Sbirnea! Gabriel Ilie este și naşul de cununie al fetei senatoarei Liliana Sbîrnea”.

Pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Integritate, sub numele lui Ilie Mihail-Gabriel, nu mai apare nici o declaraţie de avere sau interese încă din 2015, în timp ce Constantin Cristea, din postura de administrator al comunei Verneşti nu are obligaţia de a depune documentele anteriori menţionate. În privinţa şcolarizării, pe nici o sursă oficială de informare nu este disponibil CV-ul unuia dintre cei doi. Ambii au obligativitatea ca o dată cu numirea în funcţia de subprefect să-şi publice CV-ul, alături de declaraţia de avere şi interese.

Rezultate Integritate.ro declaraţii de avere şi interese Ilie Mihail-Gabriel by Andrei Pitigoi on Scribd


În condițiile date, potrivit Liber în Buzău, fostul subprefect Boloș Marieta va ocupa postul de director al cancelariei Prefectului Daniel Țiclea.

Potrivit Instituţiei Prefectului, evenimentul de la ora 10:00, va fi urmat de o întâlnire cu reprezentanţii mass-media. Conferinţa de presă care va avea loc la ora 11:00 va putea fi urmărită pe pagina de facebook Agora Buzău.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.