16.2 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

FOTO & VIDEO | De la cer la pământ! Toma a plecat pe jos de la Bobotează, în timp ce ÎPS Ciprian şi-a cerut SUV-ul de 60.000 de euro pe malul râului

Custom ad 1

Nu am crezut vreodată că îl vom lăuda pe Constantin Toma, primarul urbei noastre dragi. Dar, cum jurnalismul pe care-l practicăm, neplătit din surse publice sau partide politice, reprezintă prin însăşi definiţia sa echidistanţă, corectitudine şi imparţialitate, iată că 20-22 ne-a rezervat surprize încă de la începutu` său. Să purcedem.

Bobotează, Buzău, acu` câteva zile. Eveniment de imagine pentru promovarea valorilor creştin ortodoxe, prilej bun de început de an pentru prezenţa autorităţilor locale. Tomiţă, Neagu, prefectul, unu-doi primăraşi din apropiere, vreo câteva sute de creştini, capete militare, miliţieneşti şi, pe alocuri, câteva goale. Şi ÎPS. Înalt Prea Sfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Pentru prima dată prezent la evenimentul menţionat câteva rânduri mai sus.

Se cântă, se aruncă crucea, se înoată, se cântă, se dau interviuri, se termină. Trebuie să recunosc că mare mi-a fost mirarea când l-am văzut pe Tomiţă însuşi păşind agale, ca un muritor printre restul muritorilor care se întoarceau de pe malul Buzăului, înapoi în oraş. Pe jos. Nu maşină personală, nu alai, nu Duster-ul primăriei. Pe j-o-s. Păşind. Mergând. Singur.

Constantin Toma întorcându-se pe jos de la procesiunea de Bobotează, organizată pe malul drept al râului Buzău.
Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma întorcându-se pe jos de la procesiunea de Bobotează, organizată pe malul drept al râului Buzău.

Pentru câteva secunde devenisem atât de nostalgic, de zici că m-am întors în 2016, când îl vedeam potrivit pentru Palatul Comunal. Mi-am revenit rapid după ce m-am impedicat de o pisică neagră.

Cu câteva minute înainte, plecaseră preşedintele CJ Buzău şi Prefectul de Buzău, în Dusterele de muncă. Nimic neobişnuit, statul mai face şi ceva bun, promovând brandul naţional prin achiziţionarea autovechiculelor de lângă Piteşti. A unor autovehicule cu preţ decent.

Cu alte câteva minute înainte, mă aflam fix lânga juvele care poartă şi responsabilitatea de conducător de alai bisericesc cvadruplu motorizat.

„Acum. Acum. La ultimul cort, da? Am pornit! Vin! Vin!”.

Obedienţa repetitivă şi glasul smerit, umil şi supus, plus graba vocală, mi-au atras atenţia. Cine se grăbeşte, boss atât de mult că vrea maşina, una deloc scumpă (n.r. Toyota Land Cruiser, pleacă de la 56.000 de euro pe site-ul oficial din Ro, iar aia era departe de basic) fix pe malul Buzăului?

Am mai zăbovit câteva minute.

56.000 de euro este tariful de start al SUV-ului în care merge pe vreme rea, ÎPS Ciprian. Toyota Land Cruiser 150 este maşina care a venit pe malul râului Buzău să-l culeagă pe ÎPS Ciprian.

ÎPS Ciprian, cu şofer personal într-un SUV de zeci de mii de coco. Băi, tată! Păi, dacă-l pui pe OLX scoţi din foame multă lume, multă vreme, dar nah, cine-s eu să judec?

Revenind cu alte concluzii, după ce am bifat evenimente la care a fost prezent SRI, SPP, SIE sau Papa de la Roma, fix ăla cel mai high level dintre toţi, tre` să recunosc că la Buzău, Biserica a împărţit presa în două părţi, toleraţi şi cei mai puţin toleraţi sau de netolerat. Cu criterii de selecţie mai draconice ca pe vremea lui Piţurcă. Ceea ce nu face lucrurile deloc creştineşte, politically correct sau măcar morale. Fix ca PSD-ul.

PS: O fi primit Tomiţă canon?

PPS: De ce Arhiepiscopia Buzău nu se conformează normelor BOR privitoare la furnizorul de mobilitate? Mercedes fabrică şi SUV-uri.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente