Beneficiile donării de sânge sunt multe. Lăsând la o parte importanța salvării vieților altor oameni (o singură donare de sânge poate salva până la trei vieți) și faptul că îi ajută pe ceilalți, cei care donează au cu 33% mai puține șanse să sufere de o boala cardiovasculară și au cu 88% mai puține șanse să sufere un infarct miocardic, potrivit health24.com.

Cristinel Nicolae Vioiu, Directorul Oficiului județean AFIR din Buzău, împreună cu Ionuț Lucian Cercel, reprezentantul Grupului de Acțiune Locală Crivățul de Sud Est s-au mobilizat și au reușit să adune, pe data de 3 decembrie, 50 de donatori de sânge care și-au rupt din timpul lor pentru a dărui viață celor aflați în momente grele. Evenimentul “Un strop de sânge, o speranță la viață” a fost organizat în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău și cu sprijinul Primăriei comunei Balta Albă.

Astfel de acțiuni, menite nu doar să îi ajute pe cei care au nevoie de sânge, ci și să ne ajute pe noi toți ceilalți să conștientizăm importanța gestului de a dona, sunt lăudabile și trebuie încurajate și organizate periodic.

Sursă foto: AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.