10.4 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

CULTURĂ | În luna octombrie, Museum Bus a ajuns la 240 de copii din trei localități buzoiene

Custom ad 1

Și în luna octombrie, Museum Bus și-a continuat periplul prin județul Buzău. Proiect al Muzeului Județean Buzău lansat în luna decembrie 2019, oprit în luna martie 2020 din cauza pandemiei, Museum Bus și-a reluat activitatea în Județul Buzău în vara acestui an.

În luna octombrie, muzeul mobil a poposit la Merei, la Scurtești și la Costești, însumând un total de 240 de vizitatori. La începutul lunii, 45 de elevi de la Școala Izvoru Dulce, din comuna Merei, au vizitat Museum Bus, în cadrul proiectului „Polițist pentru o zi”, organizat la inițiativa Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. Pe data de 20 octombrie 108 copii de la Școala Gimnazială Costești s-au bucurat de vizita Muzeului Mobil, iar pe data de 22 octombrie Museum Bus a oprit la Școala Gimnazială Scurtești, unde a fost așteptat de 87 de copii.

Museum Bus, unic în România, vine în ajutorul copiilor din județ, care nu au acces la muzeu, oferindu-le posibilitatea de a admira o parte din exponatele Muzeului Județean. Conceput special pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, microbuzul special, modificat și transformat într-un muzeu mobil, ajunge chiar și în cele mai îndepărtate zone ale județului Buzău. Astfel, copiii au posibilitatea de a viziona exponate care fac parte din diverse expoziții și colecții ale Muzeului Județean. Accesul copiilor la muzeul mobil este gratuit, toate costurile fiind suportate de Consiliul Județean și de Muzeul Județean.

Sursă foto: pagina de Facebook a Muzeului Județean Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente