17.7 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

ACTUALITATE | Zilele Chișinăului la Buzău: Pe 2 și 3 septembrie va avea loc prima ediție a festivalului „Arc peste timp – Zilele Chișinăului la Buzău”

Custom ad 1

La jumătatea lunii iunie Județul Buzău a semnat un acord de înfrățire cu Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău. Acordul semnat se dorește a fi o confirmare a angajamentului luat de ambele părți față de păstrarea tradițiilor din România și din Republica Moldova, iar una dintre primele acțiuni care va pune bazele acestui parteneriat este organizarea de către Consiliul Județean Buzău a primei ediții a festivalului „Arc peste timp – Zilele Chișinăului la Buzău”.

Astfel, în perioada 2 – 3 septembrie 2021 județul Buzău va fi gazda Zilelor Chișinăului la Buzău, eveniment care avea loc în mai multe locații din municipiul Buzău, dar și pe teritoriul județului. Vor fi organizate momente artistice, lansări de carte, spectacole de teatru și mai multe activități cultural-artistice menite să consolideze colaborarea dintre Chișinău și Buzău și să dovedească faptul că adevăratele valori comune nu trebuie să dispară, ci să devină de neprețuit, o dată cu trecerea timpului.

Va fi un eveniment unde vrem să punem în valoare atât lucrurile pe care le avem în comun, în primul rând limba română, tradiții, cultură, artă și cât și proiecte de viitor pentru că, dacă, așa cum îmi place mie să spun, nu știm de unde venim, nu știm cine suntem, nu o să știm în continuare nici cine vom fi. Este un moment în care putem să facem și alți pași către Basarabia. În acest proiect o să iau legătura cu Primăria municipiului Buzău și, bineînțeles și cu domnul primar Toma și cred că ar fi foarte bine să putem colabora cu toții pentru că ar fi în beneficiul cetățenilor din municipiul și din județul Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău cu privire la acest eveniment.

De asemenea, o altă acțiune menită să consolideze acest parteneriat va fi acordul de colaborare ce se va semna între Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Buzău și Liceul „Spiru Haret” din Chișinău, instituție de învățământ de prestigiu din Republica Moldova. ”Deja conducerea liceului din Buzău a trimis răspunsul favorabil că sunt gata să facă schimburi de experiență între cadrele didactice”, a mai spus președintele Consiliului Județean Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente