12.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | Creșterea prețurilor materialelor de construcții afectează investițiile Consiliului Județean Buzău

Custom ad 1

Joi a avut loc ședința ordinară a executivului județean, iar una dintre problemele aduse în discuție a fost felul în care creșterea bruscă din ultima perioadă a materialelor de construcții afectează investițiile Consiliului Județean.

Consilierii județeni și-au exprimat acordul pentru actualizarea valorii lucrărilor de construcție a blocului de locuințe pentru medici, care va fi edificat pe terenul fostei maternități, pe Bulevardul Gării din municipiul Buzău. Acest lucru a fost necesar, înaintea ca licitația să fie lansată, tocmai pentru realizarea unor caiete de sarcini actualizate în concordanță cu noile prețuri la materialele de construcții. ”Ne pregătim de lansarea licitației blocului de locuințe de serviciu pentru medici și a trebuit să facem anumite actualizări și cum prețurile au crescut la materiale de construcții am făcut aceste modificări ca să nu ne trezim cu un caiet de sarcini neactualizat și să nu vină nimeni la licitație. Din nefericire, este o problemă la nivel european asta cu crescutul prețului la materiale și așteptăm să vedem încotro o luăm pentru că s-au făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării și se caută soluții. De aceea a fost nevoie să modificăm astăzi anumiți indicatori ca să avem toate datele actualizate la timp”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Anul trecut proiectantul a estimat costul lucrării la suma de 19.142.961,98 lei, însă anul acesta costul estimat a crescut cu 30%, ajungându-se în prezent la o valoare a investiției de 30.416.233,48 lei. Ca urmare a acestei creșteri, devizul general al obiectivului de investiții a fost actualizat, iar studiul de fezabilitate va trebui modificat în consecință și aprobat de consilierii județeni astfel încât să fie demarate procedurile de achiziție a execuției de lucrări în vederea realizării construcției blocului de locuințe pentru medici.

Președintele Consiliului Județean Buzău a explicat că scumpirea materialelor de construcții a creat probleme firmelor specializate care au contract cu instituția pe care o conduce, multe dintre acestea fiind nevoite să trimită notificări către Consiliului Județean prin care au adus la cunoștință că se află în imposibilitatea de a-și onora contractele pe care le au deja în derulare. ”Marea majoritate a constructorilor au făcut notificări că nu își pot duce la îndeplinire contractele. Avem, de exemplu, o firmă la întreținerea de vară a drumurilor dar, din fericire, contractul se termină în toamna aceasta, iar firma nu a mai venit la lucru. Oamenii ne-au trimis o notificare în care nu le mai convin prețurile din motive obiective. Încă suntem în negociere, au mai făcut câte ceva, dar cel mai probabil se va ajunge la rezilierea de comun acord a contractului. Noroc că în luna octombrie se termină contractele și deja am început să lucrăm la caietele de sarcini, pentru procedura de licitație pentru programul următor”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău cu privire la această situație.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente