marți, aprilie 16, 2024

PNL | Gabriel Avrămescu: ”Nu trebuie să plătească buzoienii pentru greșelile și minciunile vechii guvernări a PSD!”

Custom ad 1

Fondul de Dezvoltare și Investiții este destinat finanțării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiții sau lucrări de întreținere și reparații curente ale primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educație, apă și canalizare, rețea de energie electrică și rețea de gaze, infrastructura de transport, salubrizare, rețea de iluminat public, precum și în alte domenii.

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Curții de Conturi a României deputatul PNL Gabriel Avrămescu spune că ”Fondul de dezvoltare și investiții inițiat de guvernarea PSD, în urmă cu aproximativ 4 ani, a creat haos în bugetele a sute de administrații locale din țară. FDI s-a dovedit în cele din urmă un fond fantomă, unde nu a existat un buget clar.” Gabriel Avrămescu mai subliniază faptul că 234 de administrații locale din țară au încheiat deja contracte ce ar fi trebuit să fie finanțate prin FDI. Ulterior, o parte dintre acestea, au primit avansul pentru proiecte și au demarat chiar lucrări, cu speranța că banii investiți vor fi decontați din acest fond. ”Imposibilitatea primăriilor de a acoperi aceste cheltuieli din fonduri proprii amplifică blocajul, întrucât unele administrații locale înregistrează deja facturi cu penalități de la firmele cu care au fost încheiate contracte prin FDI. În plus, în încercarea de a camufla haosul creat, guvernarea social-democrată a transferat proiectele FDI de la Comisia Națională de Prognoză și Statistică la Compania Națională de Investiții, adăugându-le pe lista sinteză”, a mai precizat Gabriel Avrămescu în aceeași scrisoare deschisă.

Iată și întrebările adresate domnului Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României:
1. Cutea de Conturi a început controale care vizează alocarea de bani prin FDI?
2. Cum tratează Curtea de Conturi situația primăriilor care înregistrează facturi cu penalități din contracte încheiate, dar nedecontate prin FDI?
3. Din punctul de vedere al Curții de Conturi, cine se face responsabil de haosul creat în bugetele administrațiilor locale cauzat de nedecontarea facturilor proiectelor ce ar fi trebuit să fie finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții?

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole