2020 & 2012 | Jumătate din buget pentru angajaţii din primăriei

În 2020, peste jumătate din bugetul total anual al comunei Blăjani s-a dus în buzunarele primarului şi ale corpului administrativ. Situaţia pare să se repete şi anul acesta.

Alocările bugetare din 2021.

La jumătatea lui 2021, peste 50 de procente din bugetul pentru anul în curs s-au scurs în buzunarele edilului şi ale angajaţilor din primărie. Salariile impresioneză prin cuantum şi căldura oferită de poziţia de angajat la stat.

Pe ce a fost cheltuit bugetul comunei Blăjani în 2020?

Abia după ce au îndreptat jumătate din bugetul comunei spre propriile conturi, angajaţii primăriei conduse de social-democratul Gheorghe Ispas s-au gândit la cheltuieli precum ajutoarele sociale, învăţământ sau infrastructură, toate în procente sensibil mai mici decât suma alocată pentru salarii.

Buzunarele funcţionarilor publici, prioritaţi şi în anii 2017, 2018 şi 2019

Vreme de trei ani, procentul din banii publici pe care l-a reprezentat fondul de salarii a variat între 26 şi puţin peste 30 la sută, a doua sau a treia cheltuială în top, în funcţie de an.

Cum s-a ajuns de la o sumă deja mare, practic o treime din bugetul comunei la puţin peste 50%? Simplu. Autorităţile locale au renunţat la investiţiile în infrastructură şi au lărgit organigrama primăriei, suprimând şi mai mult punga, şi aşa mică, a contribuabililor din Blăjani.

Sursă date financiare: Transparenţă Bugetară

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.