22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | Compania de Apă, aspru sancționată de Garda de Mediu cu amenzi în sumă totală de 100.000 lei.

Custom ad 1

La sfârșitul lunii trecute, în perioada 24 – 28 mai, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău a efectuat verificări ale stadiului de conformare al stațiilor de epurare, la cerințele legislației de mediu în vigoare. Astfel, au fost controlate stațiile de epurare a apei aflate pe teritoriul unității administrativ teritoriale Merei și pe teritoriul unității administrativ teritoriale Pogoanele, stații administrate de SC Compania de Apă S.A. Buzău.

În urma verificărilor efectuate, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că stația de epurare existentă pe raza UAT Merei nu este conformă cu prevederile legislației de mediu în vigoare și nici cu condițiile de funcționare stabilite prin autorizația de mediu și autorizația de gospodărire a apelor. Astfel, UAT Merei a primit o amendă în cuantum de 70.000 lei.

De asemenea, și stația de epurare a apei aflată pe teritoriul UAT Pogoanele a fost supusă verificărilor comisarii Gărzii de Mediu. Și aici au fost constatate nereguli, sancționate cu o amendă în sumă de 30.000 lei.

Pentru apele uzate menajere și tehnologice, colectate de pe raza UAT Merei și UAT Pogoanele, în stațiile de epurare, administrate de SC Compania de Apă SA Buzău, s-a constatat că stația de epurare existentă pe raza UAT Merei, nu este conformă cu prevederile legislației de mediu în vigoare și nici cu condițiile de funcționare stabilite prin autorizația de mediu și autorizația de gospodărire a apelor”, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Buzău.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente