miercuri, aprilie 17, 2024

BookLand îi ajută pe elevi să pășească în școală cu încredere

Custom ad 1

BookLand a luat naștere acum peste 10 ani ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de peste 600 zile, care a vizitat anual peste 40 orașe. Taberele Coolturale BookLand si Conferintele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completând abordarea socio-educaționala asumată. In cele 6 ediții offline, Conferințele s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri din 23 orașe cărora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune recomandări – de anul trecut sfaturile mentorilor pot fi urmărite online. Iar în cadrul celor 8 ediții ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,300 tineri au fost încurajați prin workshop-urile zilnice susținute de profesioniști să prețuiască timpul liber si echilibrul fin dintre distracție si educație.

Renovând și dotând școlile din zonele defavorizate (14 instituții finalizate în 2020), Asociația BookLand reușește să schimbe în bine viitorul elevilor din 23 scoli rurale! Sub deviza “Împreună CONSTRUIM oameni” Asociația BookLand, în parteneriat cu mai multe firmei private, a reușit să transforme școala din comuna Săhăteni, demersul lor aducând copiilor bucuria de a învăța într-un mediu sănătos, determinându-i să devină mai ambițioși și să își construiască un viitor stabil.

Alături de compania Elis Pavaje, BookLand a dat start unei noi campanii: ”Pășește cu încredere în școală!”

Nu este o coincidență faptul ca oamenii și comunitatea reprezintă două valori esențiale ale companiei Elis Pavaje, de aceea cultura organizației s-a construit în jurul respectului și conștientizării nevoilor comunităților locale. Ca instituție din domeniul amenajărilor exterioare, Elis Pavaje a rămas consecventă obiectivului de a susține dezvoltarea infrastructurii de acces, publice sau private.

Programul social vizează reamenajarea unui număr anual de minim 5 curți de școli din mediul rural, din 2021 Elis Pavaje devenind Partenerul oficial al Asociației BookLand. Împreună susțin egalitatea în drepturi pentru copii, contribuind la renovarea școlilor din mediul rural si asigurându-le, astfel, șansa la o educație de calitate, în condiții civilizate.
Alături de Asociația BookLand, Elis Pavaje vizează asigurarea condițiilor decente de dezvoltare prin educație, ca mai apoi să putem avea așteptări de la tânăra generație.

La Școala Gimnazială din Moșoaia, județul Argeș, școală cu clasele I-VIII, în care învață 120 copii, tocmai s-a finalizat amenajarea aleilor de acces din fața și din spatele școlii, în total 60 mp., precum și acoperirea cu rigole a canalului de scurgere din fața școlii și accesul spre curte cu elemente de treaptă. De asemenea, s-au instalat în fața școlii două bănci cu jardiniere, amenajând astfel pentru elevi un loc unde să poată să își mănânce gustarea sau să își aștepte părinții la încheierea cursurilor. Tot in județul Argeș, la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domnești, s-a finalizat amenajarea curții de 330 mp. pentru 830 elevi. Aici s-au dotat corespunzător careul și curtea scolii și s-au construit aleile de legătură între cele două corpuri de clădire.

In ceea ce privește zona exterioară a școlilor, respectiv curtea și aleile de acces, în vizita făcută în urmă cu câteva săptămâni, am remarcat că au o vechime considerabilă, iar suprafețele exterioare sunt fie neamenajate, fie deteriorate în urma exploatării îndelungate. Mărturisesc că, în timp ce eram acolo, mă gândeam la postura mea de părinte și la cât de firesc îmi pare pentru copilul meu să învețe beneficiind de căldură, stând într-o băncuță confortabilă si întorcându-se acasă cu încălțămintea la fel de curată precum a plecat. Din păcate, la școlile din Moșoaia și Domnești (Argeș), acest lucru nu era posibil… până acum! Lucrările de amenajare sunt gata! Rolul nostru asumat este să transformăm zonele de lângă clădiri în spatii decente de acces sau de petrecere a timpului în pauzele dintre ore. Ne bucură faptul că putem fi de folos, donând materialele necesare pavării curților școlilor și asigurând montajul acestora, pentru ca, în final, copiii să nu mai înoate în noroi și să se bucure de ieșitul în aer liber în pauze. Valoarea estimată a celor doua amenajări se ridică la aproximativ 50.000 lei. De instalarea pavelelor și dalelor s-a ocupat Vimia, colaboratorul nostru pe serviciile de montaj.” a declarat Bianka Dobre, director de marketing Elis Pavaje.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole