Instituţia Prefectului din Buzău tocmai a fost luată în glumă de o mână de consilieri locali din Cilibia, care au refuzat să pună în practică un ordin emis de Casa Albă. După două şedinţe ale consiliului din localitate, în care majoritatea consilierilor locali PSD şi PMP au lipsit tocmai pentru a nu da curs ordinului de prefect, astăzi, aceeaşi majoritate a hotărât menţinerea în funcţie a actualului viceprimar, o decizie care contravine impunerii Prefecturii Buzău.

ŞEDINŢA CL CILIBIA, SABOTATĂ DE CĂTRE CONSILIERII PMP ŞI PSD

În urmă cu două luni, consilierii locali PSD şi PMP au cerut revocarea din funcţie a viceprimarului, proiect de hotărâre care nu a primit votul consilierilor locali din opoziţie şi nici avizul de legalitate din partea Prefecturii Buzău. Opoziţia a sesizat Prefectura Buzău, care nu a rămas impasibilă la atentatul asupra democraţiei pe care consilierii locali PSD din Cilibia l-au pus în practică. Subprefectul Adina Moiseanu a transmis Primăriei Cilibia şi secretarului acesteia faptul că decizia este una ilegală şi că viceprimarul trebuie menţinut în funcţie.

Nici primarul Enache, nici instituţia pe care o conduce şi nici secretarul acesteia nu au pus în aplicare decizia primită de la Casa Albă. Mai mult, pentru a menţiune starea de ilegalitate consilierii locali PSD şi PMP au refuzat să participe la două şedinţe, iar la a treia absenţă ar fi însemnat dizvolarea consiliului.

Astăzi, consilierii locali au luat în glumă hotărârea reprezentantului Guvernului în teritoriu şi au decis menţinerea în funcţie a actualului viceprimar.

ÎNTRUNIREA CL CILIBIA CARE A HOTĂRÂT MENŢINEREA ÎN FUNCŢIE A VICEPRIMARULUI

Prefectura Buzău, prin departamentul de presă nu a oferit nici reacţie, din simplul fapt că nici un reprezentant al Casei Albe nu ne-a răspuns la telefon. Agora Buzău a solicitat încă de la mijlocul săptămânii trecut un punct de vedere oficial al lui Silviu Iordache, prefectul susţinut de PLUS. Până la ora redacţării acestui articol, nici prefectul şi nici un om de comunicare al Casei Albe nu a putut fi contactat.

Sursă foto: Liber în Buzău

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.