16.2 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

WORKSHOP | Arată că îți pasă de #familia ta! Începe cu tine!

Custom ad 1

Organizația Femeilor Liberale a Municipiului Buzău, în colaborare cu Asociația „Investește pentru viitorul tău” Buzău, organizează în luna octombrie o actiune de informare și conștientizare a riscurilor și a măsurilor de prevenție a cancerului mamar.

Fă-ți timp!
Află că esti bine!
Păstrează-ți zâmbetul și starea de bine cât mai mult timp!
Fii speranță!

Evenimentul va avea loc pe data de 30 octombrie 2020, începând cu ora 14:00, pe terasa situată pe Insulița din Parcul Crâng Buzău. Aici se va desfășura un workshop de informare asupra măsurilor de prevenire a cancerului de sân – „Arată că îți pasă de #familia ta! Începe cu tine!”. Acest eveniment social de informare privind prevenția cancerului mamar se desfășoară și în Buzău pentru că mamele, fiicele și bunicile din comunitate trebuie îndemnate ți îndrumate să facă un control de specialitate anual și să își urmărească îndeaproape starea de sănătate, atât a lor cât și a celor dragi.

Cancerul mamar poate fi prevenit! Află și tu că ești bine! ”Evenimentul va continua, la ora 19.00, la Palatul Copiilor (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 20, Buzău), cu un manifest al femeilor din Buzău ce va fi exprimat simbolic prin luminarea sediului palatului în roz, culoarea reprezentativă a campaniilor pentru prevenirea cancerului de sân.”, se arată în comunicatul biroului de presă al PNL Buzău.

Cancerul de sân reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, iar lupta împotriva acestei boli presupune un efort concertat al instituțiilor statului, al societății civile și al cetățenilor., dar și o responsabilizare a femeilor din comunitatea în care trăim.

În prezent, Guvernul României are în derulare un Program național de screening pentru cancerul sân, finanțat din fonduri europene: De asemenea, foarte importante sunt și programele derulate în paralel de organizațiile neguvernamentale, asociații și fundații care sprijină femeile din România și care duc campanii de informare și de depistare a cancerului la sân. Începând cu anul 2014, România s-a alăturat țărilor care desfășoară, în luna octombrie, acțiuni ce au ca scop creşterea gradului de conştientizare a ceea ce se poate face pentru a preveni cancerul de sân.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente