joi, aprilie 18, 2024

FOTO & DOCUMENTE | Constituirea noului Consiliu Județean Buzău. Cine sunt noii aleşi judeţeni?

Custom ad 1

Ședința de constituire a Consiliului Județean a avut loc la o lună după de la alegerile locale. Cu această ocazie, noii consilieri județeni, ale căror mandate au fost valitate în cursul săptămânii trecute de Tribunalul Buzău, au depus jurământul într-un cadru restrâns, cu respectarea regulilor impuse de pandemia de coronavirus.

Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Buzău. Așa să îmi ajute Dumnezeu!” au rostit astăzi cei 27 de consilieri județeni prezenți la ceremonie.

Potrivit art. 112 alin. 1 din Codul Administrativ, numărul membrilor fiecărui consiliu local se stabilește prin ordin al prefectului, în funcție de numărul locuitorilor comunei, ai orașului sau ai municipiului, conform populației raportate, în funcție de domiciliu, de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului în care se organizează alegerile. Pe baza acestor criterii, în legislatura 2020 – 2024, Consiliul Județean Buzău va fi format dintr-un număr de 32 de membri, cu unul mai puțin decât în ultimii patru ani.  În urma alegerilor locale care au avut loc pe data de 27 septembrie, alianța PSD – PRO România va fi reprezentată de 21 de consilieri, PNL va avea 7 consilieri și PMP 4.

Din cei 32 de consilieri, astăzi au rostit jurământul de credință doar 27, urmând ca restul de cinci (3 din partea Alianței PSD – PRO România, unul de la PNL și unul de la PMP) să fie validați ulterior de instanța de judecată competentă.

Tot în cadrul ceremoniei de astăzi, au depus jurământul primarul Constantin Toma și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Acesta din urmă a declarat: ”Am trecut prin mai multe Consilii Judeţene. Uneori am fost şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, alteori am fost şi preşedinte interimar al Consiliului, am fost şi preşedinte ales de către consilierii judeţeni. Pot spune însă că cel mai aplecat Consiliu Judeţean a fost cel trecut, cei care au făcut parte din Consiliul Judeţean trecut, mă refer la doamnele şi domnii consilieri, să ştiţi că toţi au făcut tot ce le-a stat în putere să facă lucruri bune pentru judeţ şi pentru cetăţenii judeţului. Au înţeles un lucru şi vreau să le mulţumesc. Au lăsat haina politică la uşa intrării în Consiliul Judeţean şi au promulgat proiecte indiferent de spectrul politic de unde veneau, pentru bunăstarea cetăţenilor judeţului Buzău. Pentru asta o să le fiu tot timpul recunoscător”.

La alegerile din acest an, ca și la alegerile locale din 2008 și 2012, locuitorii județului și-au ales prin vot direct președintele Consiliul Județean, Petre Emanoil Neagu fiind la al doilea mandat consecutiv.

În ceea ce privește numărul de consilieri locali din unitățile administrativ – teritoriale din județ, aceștia sunt repartizați astfel: 23 în municipiul Buzău, 19 la Râmnicu Sărat, 17 la Nehoiu și câte 15 în Pogoanele și Pătârlagele.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole