Cu aproximativ două luni înaintea alegerilor parlamentare, partidele PRORomânia și ALDE fuzionează. Cele două formațiuni politice au decis să formeze un singur partid – Pro România Social Liberală, astfel încât la alegerile parlamentare care vor avea loc în luna decembrie, vor avea candidați comuni.

Este momentul să lăsăm deoparte orice fel de ezitări sau de proiecte personale şi să luăm decizii, la fel cum am luat în 2010 într-un moment de criză şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi pentru a construi o alternativă. (…) Acum suntem iar în criză şi dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri acest drum spre prăpastie, trebuie să-l facem noi. Vreau să şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe Pro România, cu sprijinul tuturor celor de la ALDE, o alternativă şi o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a spus Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Noua formațiune și-a propus să devină a treia forță politică, în măsură să ajute la salvarea României din criză și să protejeze drepturile câștigate de români.

PRO România Social-Liberală se va opune măsurilor de austeritate și va propune soluții concrete în baza experienței de bună guvernare a celor doi foști premieri – Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Noua formațiune politică va avea o viziune liberală în ceea ce privește economia și de incluziune socială în domeniul educației, sănătății, drepturilor salariale.

Au făcut şi merg în continuare pe ideea unui blat politic, a unei înţelegeri. Acceptă să fie doar un sac de box pe care îl lovesc fie domnul Iohannis, fie peneliştii pe rând şi vreau să vă confirm încă o dată că şi Călin Popescu Tăriceanu şi eu şi ALDE şi Pro România ne-am dorit şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare să facem o forţă comună, o alianţă prin care să dăm jos guvernul Orban şi să-i învingem în alegeri. De fiecare dată de la unii lideri ai PSD au venit scuze, au venit motivaţii, pretexte, care, în final, ne-au convins că nu îşi doresc să se lupte, nu vor să câştige, vor să piardă, cum au pierdut şi la Bucureşti, vor să piardă şi pe 6 decembrie, nu vor să deranjeze, să facă non combat şi noi nu suntem de acord cu lucrul acesta, aşa încât, din păcate, fără cei de la PSD, noi ne vom lupta cu Iohannis şi cei de la PNL care duc România în prăpastie”, a mai menţionat Ponta

Potrivit președintelui PRO-România la nivel județean, Mircea Dobre, s-a luat această decizie pentru a lupta împotriva actualei puteri.

Facem această fuziune pentru binele cetățenilor României, deoarece am avut o colaborare bună în proiectul 2012 – 2015, între partea liberală cea corectă, care reprezenta, într-adevăr liberalii, atunci când s-a construit Uniunea Social Liberală. Noua formațiune va avea denumirea <<PRO-România Social-Liberală>>. Este un partid care a luat naștere în primul rând și din cauza situației dificile în care a fost dusă România, în situația de criză actuală, indiferent că vorbim despre criza economică, în Sănătate sau Educație, de aceea ne unim forțele astfel încât să luptăm împotriva celor care guvernează în acest moment, respectiv de la PNL, USR și PMP”, a declarat pentru Focus Press, Mircea Dobre, președinte al filialei Constanța a PRO-România.

Întrebat dacă vor avea candidați comuni pentru parlamentare, acesta a confirmat.

Vom avea candidați comuni, pentru că nu vom avea alianțe. Alianțele se puteau face până pe data de 15 (septembrie – n.r.)”, a mai declarat Mircea Titus Dobre.


Comunicat PRO ROMÂNIA:

Partidul PRO România Social-Liberal se formează prin fuziunea dintre PRO România și ALDE. Președinții celor două formațiuni își asumă rolul de lideri ai opoziției constructive și se angajează să lupte împotriva măsurilor greșite pe care le ia Guvernul PNL

„Vreau și cred că putem să construim o alternativă capabilă să se opună Guvernului PNL și aliaților săi. Este clar că se repetă ceea ce s-a întâmplat și în 2009. Alegeri, după care tăieri de venituri și creșteri de taxe. Nu suntem niște forțe uriașe, dar suntem mai puternici împreună. Vom avea candidați comuni la alegerile parlamentare și sunt convins că cei care vor fi aleși din partea partidului PRO România Social-Liberal vor opri ceea ce acum se vede ca un drum drept spre prăpastie”, a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.

Cei doi lideri consideră că electoratul susține ideea unirii forțelor politice într-un proiect de ideologie social-liberală, dovadă fiind atât succesul USL, cât și rezultatele obținute la prezidențiale de alianța formată din PRO România și ALDE. Ei acuză PSD că doar mimează opoziția și că, de fapt, există un blat între social-democrați și liberali.

„Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față„, a spus Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE.

Noua formațiune își dorește să devină a treia forță politică, în măsură să ajute la salvarea României din criză și să protejeze drepturile câștigate de români. PRO România Social-Liberal se va opune măsurilor de austeritate și va propune soluții concrete în baza experienței de bună guvernare a celor doi foști premieri – Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

PRO România Social-Liberal va avea o viziune liberală în ceea ce privește economia și de incluziune socială în domeniul educației, sănătății, drepturilor salariale.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.