Întotdeauna campaniile electorale au scos ce este mai urât în oameni, însă episodul petrecut la Balta Albă în urmă cu câteva zile, arată cât de mult poate să decadă „lucrarea Domnului”, atunci când aleargă disperată după „ciolan”. Soţia şi fiica de doar 18 ani a primarului din Balta Albă au fost oprite de trei ori în trafic de către reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară, după o cursă nebună pe drumurile din localitate, în care viețile celor două femei au fost puse în pericol după ce au fost vânate de către cinci bărbaţi. Reprezentanţii PMP acuză familia primarului că ar împărţi ulei prin comună, în schimbul voturilor şi au postat online un video trunchiat pentru a demonstra electoratului acest fapt. Iniţial, a fost postat clipul video integral, însă ulterior acesta a fost şters din cauza faptului că apărea dialogul explicit şi planul acestora pentru a teroriza cele două femei. Agora Buzău a intrat în posesia videoclipului integral şi-l publică în exclusivitate.

Cronologic | Cinci PMP-işti şi-au măsurat forţele cu două femei

Fiica şi soţia primarului PSD Ionel Marin se întorceau de la cumpărături în momentul în care, pe raza comunei Balta Albă, au început să fie hărţuite în trafic de două maşini, conduse oamenii PMP. Iniţial, soţia lui Marin nu a vrut să oprească, crezând că totul este un joc pueril de intimidare, însă când unul dintre autovehicule a accelerat şi s-a oprit perpendicular pe axul drumului nu a avut altă soluţie.

Alături de soţie, în maşină se afla şi fiica primarului, încă elevă, care a împlinit recent 18 ani. Deşi le-au pus viețile în pericol, le-au tăiat calea şi le-au oprit intenţionat pe drumuri periculoase din comună, neiluminate, cei cinci bărbaţi nu s-au sfiit să le hărţuiască fizic şi verbal, şi nu doar o dată. Prima dată maşina soţiei a fost oprită în jurul orei 21:15 pe drumul fostului CAP din comună, a doua oară în zona plaformei de gunoi la 15 minute distanţă şi a treia oară pe DC 13 în zona vadului.

Disperată, speriată şi încolţită, femeia s-a văzut nevoită să iasă în afara carosabilului pentru a putea scăpa de urmăritori, chiar unul dintre ei strigând la ea să nu plece prin câmp „că o să se răstoarne!”. Ahtiaţi după duba soţiei primarului, reprezentanţii PMP se întreabă: „Acu` cei mai facem?”Mai mult, în schimbul de replici acide dintre cele două părţi, se aude clar cum reprezentanţii PMP afirmă că „vor chema poliţia”, pentru a intimida cele două femei, însă la faţa locului nu şi-a făcut apariţia nici un echipaj, PMP-işti preferând să îşi facă dreptate de capu` lor.

Într-o ţară săracă şi coruptă, acţiunea celor cinci membrii PMP de a hărţui, teroriza şi abuza o femeie şi o fată de doar 18 ani se poate lăsa fără repercusiuni penale, doar dacă autorităţile închid ochii la un episod de o barbarie teribilă, care a traumatizat pe termen lung două persoane.

VIDEO INTEGRAL | SOŢIA ŞI FIICA PRIMARULUI DIN BALTA ALBĂ, HĂRŢUITE DE OAMENII PMP

Cine sunt cei cinci bărbaţi care au terorizat două femei

Potrivit informaţiilor noastre, toţi sunt membri sau apropiaţi ai Partidului Mişcarea Populară. La goană a participat inclusiv Adrian Zamfir, candidatul PMP la Primăria din localitate, doi consilieri locali actuali ai PMP, Mitică Orzaru şi Sorinel Dumitraşcu, alături de Silviu Marin şi Georgian Calotă, ultimul exclus din PNL şi potrivit presei locale (Gazeta Buzoiană via Buzău.net), cel mai nou membru al formaţiunii conduse de deputatul Adrian Mocanu.

Adrian Zamfir, candidatul la Primăria Balta Albă care ziua promite „solemn să facem o campanie corectă, sinceră şi dictată de bun simţ”, iar noapte aleargă femei

Cele două autovehicule aparţin lui Silviu Marin şi Georgian Calotă, fost candidat al Partidului Naţional Liberal la primăria Balta Albă, fost primar, în prezent unul dintre cei mai slabi  consilieri judeţeni (n.r. nici un proiect iniţiat pe toată durata mandatului), ales pe listele liberalilor, exclus recent din partidul lui Romanescu pentru trădare. Iată ce notau jurnaliştii buzoieni despre Calotă în urmă cu doar câteva săptămâni:

Sursă: Buzău.net via Gazeta Buzoiană

Primarul din Balta Albă atacă în „penal şi civil”

Ionel Marin, primarul Comunei Balta Albă nu putea rămâne indiferent în faţa acţiunii premeditate la care au fost supuse soţia şi fiica sa, doar că edilul a hotărât să urmeze calea normală, a legii, în detrimentul altor reacţii specifice opoziţiei.

„Ştiţi ce înseamnă să-ţi vezi târziu în noapte, soţia şi fata tremurând, plângând şi speriate? Şi să nu poţi face nimic? Pentru că eu nu pot reacţiona precum domniile lor. Eu mă încred în lege şi în justiţie. Acest episod arată cât de mult se coboară unii care nu au făcut nimic toată viaţa lor, care nu au nici o realizare şi nici o contribuţie adusă comunităţii. Dacă făceau, erau şi acum în primărie (n.r. aluzie la Calotă, fost primar)… dar lumea a decis. O luptă electorală se dă altfel, pe realizări, pe proiecte, pe lucruri concrete, nu aşa. Am apelat deja la un avocat şi am făcut plângere înregistrată la Poliţia Municipiului Râmnicu Sărat imediat după eveniment şi vom vedea ce vor decide autorităţile. Merg cu ei şi în penal şi în civil pentru că familia nimănui nu trebuie să trăiască în spaimă şi teroare!” – Ionel Marin, primarul Comunei Balta Albă.

Şanse mari pentru Marin în instanţă

Indiferent de rezultatul luptei politice pentru primăria din Balta Albă, acţiunile celor cinci bărbaţi nu pot scăpa nesancţionate de braţul legii. În primul rând, cea mai importantă şi cea mai gravă faptă este blocarea în trafic în mod repetat şi cu premeditare a dubei în care se aflau cele două femei, acţiune care le-a pus viețile în pericol. De trei ori, deci în mod constant, membrii PMP le-au oprit pe cele două femei în trafic, lucru dovedit şi de filmarea realizată de aceştia şi postată ulterior online. Mai mult decât atât, primarul din Balta Albă poate ataca cu şanse mari de reuşită „în civil”, pentru calomnie, defăimare dar şi pentru daune în urma traumatismelor suferite de soţia şi fiica sa.

Vom reveni.

 

 

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.