vineri, aprilie 19, 2024

DOCUMENTE | Desfrâu la Ziduri! Cum a aruncat primăria sute de milioane pe petreceri câmpeneşti

Custom ad 1

Situaţie incredibilă în comuna Ziduri. În vreme ce locuitorilor uneia dintre cele mai mari comune din judeţ le lipsesc utilităţile de bază, primarul Nicolaie Nedelcu a aruncat an de an sute de milioane pe sărbătoarea comunei, eveniment ce se doreşte a fi unul cultural şi care durează o singură zi. Banii cetăţenilor s-au dus pe paranghelii, în buzunarele unor artişti de mâna a doua şi în conturile firmelor de partid, totul într-o ecuaţie menită să ridice imaginea edilului cu un cost nejustificat, interpetată de mulţi drept pomană electorală.

Bugetul Zilelor Comunei Ziduri | Sursă: Informare oficială Primăria Ziduri
Bugetul Zilelor Comunei Ziduri | Sursă: Informare oficială Primăria Ziduri

Primăria Ziduri ne-a informat oficial care au fost costurile organizării sărbătorii zilei comunei. Puţin peste 100.000 de lei a cheltuit primarul Nedelcu Nicolaie în ultimii trei ani pentru organizarea Zilelor Comunei Ziduri. Banii s-au îndreptat către două societăţi, SC MARIO BUZOIANU şi SC VREAU CONCERT, care potrivit surselor noastre au subcontractat alte entităţi pentru a împărţi banii. Ambele societăţi desfăşoară contracte similare cu mai multe primării din judeţ, fiind asimilate de publicul larg drept apropiate ale social-democraţilor.

2017 | Fără număr! Onorarii de invidiat! O sută de milioane pe oră, peste 160 de lei pe minut!

Potrivit documentului alăturat în facsimil, Primăria Ziduri a cheltuit în anul 2017 nu mai puţin de 32.000 de lei, dintre care 30.000 de lei s-au îndreptat către SC VREAU CONCERT şi SC MARIO BUZOIANU, în timp ce 2.000 de lei au reprezentat cheltuielile de protocol, adică masa şi băutura celor invitaţi. În 2017, locuitorii comunei au fost distraţi de artişti precum Alessia, Jean de la Craiova şi Emilia Ghinescu. Alături de aceştia s-au aflat artişti de la Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, instituţie care se află în subordinea Consiliului Judeţean Buzău. Potrivit celor aflaţi la faţa locului, artiştii cu pretenţia de renume au performat aproximativ 3 ore, ceea ce înseamnă că fiecare 60 de minute a luat din conturile primăriei câte 10.000 de lei. Mai mult, fiecare minut al artiştilor care au urcat pe scenă în ultimele trei ore ale spectacolului de la Ziduri a însemnat puţin peste 160 de lei!

2018 | Ritmuri de manele şi house pe banii cetăţenilor

În anul 2018, suma a fost mărită la 37.000 de lei, iar banii s-au îndreptat potrivit Primăriei Ziduri doar către SC MARIO BUZOIANU, mai puţin 2.000 de lei destinaţi cheltuielilor de protocol. Onorariile artiştilor sunt de invidiat, prezenţa acestora raportată la calitatea şi durata actului artistic fiind una supraevaluată în ochii unora dintre locuitori. Pe scenă au urcat Mario Buzoianu, Angela Rusu, DJ Rynho şi Silvia, Alessio, Simona Bănică şi Teodora Bîrsan.

2019 | Cel mai mare buget înainte de alegerile locale. Pomană electorală, para-ndărăt sau act de cultură?

În ultimul an în care a fost organizată sărbătoarea câmpenească, Primăria Ziduri a alocat 38.000 de lei, practic suma totală a crescut de la an la an. De asemenea, banii au fost atribuiţi societăţii SC MARIO BUZOIANU, care a primit „grosul”, 35.000 de lei, în timp ce cheltuielile cu masa şi băutura au fost de trei mii de lei. Locuitorii comunei au fost distraţi de către Karla Lucuţă, Cristi Dules, Roxana Nemeş, Dana Dobre, Ion Paladi, Constantin Enceanu, Mădălina Manolache şi Mario Buzoianu.

Din chefurile comunei nu au lipsit interpreţii de manele, de muzică lăutărească, de muzică populară, ba chiar şi melodii house sau cu influenţă tehno. O bună parte a locuitorilor comunei acuză organizarea Zilelor Comunei Ziduri şi spun că prin realizarea acestui eveniment, primarul comunei încearcă să scape de câteva din greşelile trecutului, preferând circul şi pâinea în detrimentul proiectelor pentru comunitatea pe care o conduce.

Vom reveni.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole