vineri, aprilie 19, 2024

FOTO & VIDEO. REPORTAJ | Gălbinaşi, o comună europeană (II). Primăria, prietenă cu internetul!

Custom ad 1

Angajaţii primăriei din comuna Gălbinaşi se bucură de cele mai bune condiţii de muncă. Primarul Dumitru Dragomir a înţeles importanţa asigurării unui mediu de lucru proprice dezvoltării, iar primăria din localitate a fost extinsă cu un corp nou, în care se regăsesc birouri, sala de şedinţe şi arhiva comunei. Totodată, reţeaua de calculatoare şi echipamente IT a primăriei a fost schimbată. Toate acestea fac din Primăria Gălbinaşi una dintre cele mai moderne din judeţ.

Rodul muncii angajaţilor din primăria Gălbinaşi s-a concretizat printr-o serie de proiecte importante, finanţate prin programe guvernamentale sau europene.

Primăria Gălbinaşi deţine propriul website, actualizat în permanenţă cu informaţii utile dedicate locuitorilor din comună. Prezenţa în online s-a dovedit de folos în perioada de pandemie, când accesul cetăţenilor la serviciile publice a fost restricţionat. Mai mult, Primăria Gălbinaşi este prezentă şi în social media, acolo unde sunt prezentate în timp real realizările din comună, însoţite de materiale foto şi video.

Reporter: Mergem mai departe, administrație și transparență: am văzut că angajații primăriei sau primăria însăși, ca instituție, este prietenă cu internetul, cetățenii comunei Gălbinași sunt la curent, deopotrivă, cu activitățile din primărie, și ale dumneavoastră și ale consiliului local, cât și cu cele administrative, mă refer aici la taxe, impozite și orice altă informație utilă de care cetățeanul are nevoie. Când ați înțeles importanța rolului comunicării online cu cetățeanul și cât de mult vă ajută pe dumneavoastră sau, mai precis, pe angajații primăriei, faptul că pot menține această legătură cu cetățeanul, practic, cât ar fi de eficientă?

– Consider că acest site al comunei este foarte important pentru că cetățenii intră pe el, își găsesc anumite informații, își găsesc anumite documente pe care să le completeze și să le depună și pot face mai ușor aceste activități atunci când sunt la serviciu, să le transmită pe mail-ul primăriei. De asemeni, pe site-ul comunei, cetățenii pot sesiza anumite lucruri pe care noi trebuie să le îndreptăm și să le realizăm. Ei vin cu sugestii și cu reclamații, lucru care pe noi ne avantajează deoarece ne informează ce ar dori să se mai facă în localitatea noastră și ce nu este bine. Drept urmare, această informare este utilă atât pentru cetățeni, dar și pentru noi, din punct de vedere administrativ.

Construirea unui nou corp de clădire, adiacent vechii primării, nu a însemnat doar realizarea unor spaţii de birouri noi şi a unei săli de şedinţe modernă. Podul noii structurii este folosit ca spaţiu de arhivare, în acesta regăsindu-se toate documentele de importanţă publică şi istorică ale comunei Gălbinaşi.

Mai multe despre investiţiile realizate în sectoarele administrativ, infrastructură, sănătate, mediu înconjurător, sport şi cultură puteţi afla din reportajele următoare dedicate comunei Gălbinaşi, doar pe www.agorabuzau.ro.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole