13.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

COVID-19 | Angajată a Primăriei Grebănu, depistată pozitiv! Primarul o îndeamnă să-şi dea demisia!

Custom ad 1

Situaţie incredibilă la Grebănu, una dintre cele mai mari şi totodată sărace comune din judeţ. O angajată a primăriei din localitate a fost recent depistată pozitiv cu noul coronavirus, după ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Buzău, iar Gheorghe Stanciu, primarul comunei Grebănu o îndeamnă… să-şi dea demisia. Comuna Grebănu are peste 5000 de locuitori, iar potrivit unora mai mulţi angajaţi ai primăriei ar fi bolnavi.

Nicoleta Cimpoeşu este angajată a Primăriei Grebănu. În urmă cu câteva zile s-a simţit rău şi a ajuns la SJU Buzău, acolo unde a fost testată pentru COVID-19. În 24 de ore, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a confirmat prezenţa virusului, iar aceasta s-a izolat la domiciliu unde „urmeză cu strictețe tratamentul recomandat de medicul specialist precum și indicațiile celor de la DSP Buzău”.

„Imediat după aflarea rezultatului am luat legătura telefonic cu o colegă, pe care am rugat-o să le comunice tuturor faptul că sunt infectată cu Covid 19! Domnule primar, nu considerați că această situație putea fi evitată? În momentul în care au început să apară în cadrul primăriei angajați care au prezentat unele simptome, fie ele chiar și de răceală, de ce nu le-ați recomandat acestora să rămână în concediu? Au fost angajați care au vorbit deschis despre simptomele lor, dar au fost și angajați care doar în urma unor discuții despre acest subiect au recunoscut că au rămas fără gust și miros… de ce nu ați chemat DSP să ne testeze în masă? Datoria dumneavoastră este aceea de a ne proteja pe noi, angajații, și comunitatea pe care o reprezentați!” – Nicoleta Cimpoeşu, postare pe contul personal de Facebook

Rândurile scrise de angajata primăriei în mediul online nu au rămas fără ecou. Dintre toate mesajele de susţinere şi însănătoşire grabnică se remarcă câteva replici venite din partea primarului Gheorghe Stanciu. În loc să ia măsurile de prevenţie care se impun, primul om al comunei îşi ceartă angajata şi îi sugerează să demisioneze.

„Vă reamintesc ce a spus domnul președinte Klaus Johannis: în faţa bolii ori ești precaut, ori ești prost”. Vă las pe dvs să alegeți în ce categorie vă includeți.”

„Având în vedere că dvs nu ați respectat legea și nici ce a spus domnul președinte și ați răspândit virusul Covid-19, înseamnă că sunteți un exemplu negativ pentru cetățeni și ar trebui sa va dați demisia din primărie”

În faţa unei pandemii, replicile primarului Gheorghe Stanciu nu lasă loc de niciun comentariu. Cazul singular confirmat la ora redactării materialului, lipsa testării celorlalţi angajaţi din Primăria Grebănu şi a reacţiilor decente şi eficiente ale conducătorilor locali ar putea duce la declanşarea unui focar în una dintre cele mai mari comune din judeţ.

Sursă foto: Gheorghe Stanciu, Youtube-Râmnic Press; Nicoleta Cimpoeşu & rezultate analize: Facebook Nicoleta Cimpoeşu; colaj: Agora Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente