22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

EDITORIAL DORU MUZGOCI | „Dacă nu ne trezim, rămăşiţele morţilor noştri vor ajunge în râul Buzău!”

Custom ad 1

Dincolo de interesele mărunte ale unora de a se menține la putere, agățându-se de „realizări” imaginare sau întâmplătoare, există ceva peste care nu poate trece nimeni, peste care nu ai dreptul să treci, dacă vrei să fii cel care va influența destinul unui oraș ca Nehoiu. Peste lacrimile morților și disperarea urmașilor stă dezastrul neputinței, stau mormintele care mai au puțin și ajung să se suprapună în lupta lor cu miile de tone de pământ care se mișcă continuu peste cimitirul orașului din Lunca Mare!

Nepăsarea autorităților, blamând parcă în fiecare zi memoria tuturor celor care ar trebui sa aibă odihnă veșnică, aici la poalele muntelui care nu mai contenește să cadă, ar trebui sa dea fiori tuturor factorilor implicați în administrația nehoiană și care își declară cu mândrie apartenența la credința străbună.

Nu o să fac referire la vinovăția unora sau altora, dacă ea există, și nu o să fac referire nici la cauzele care au dus la situația actuală, dar vin, spun și susțin că este un templu al nepăsării și neputinței celor care aveau obligația legală și morală să rezolve această situație. Se promit oamenilor verzi și uscate, dar nimeni nu fost în stare să rezolve o problemă de identitate nehoiană, care provoacă durere și lacrimi oricărui creștin care-și are rădăcinile aici, în cimitirul dezastru.

M-aș fi așteptat ca formarea profesională de bază a actualului primar, care este deseori adusă în discuție și aruncată în luptă de susținătorii săi, aceea de teolog, să-l fi făcut să reacționeze imediat și să găsească o rezolvare a acestei probleme, chiar făra să fie nevoie să i-o ceară cineva. Trebuia să găsească o rezolvare a acestei situații firesc, ca o chemare a sângelui, ca o chemare a rădăcinilor de ortodox si băștinaș!

Personal, am identificat trei terenuri în vatra orașului care ar putea să fie destinate cimitirului orașului Nehoiu. Nu le voi nominaliza, doar pentru faptul că deși nimeni nu a vorbit până acum despre această dramă, cu siguranță de mâine vor fi toți interesați de subiect. Așa s-a întâmplat și în cazul gazelor naturale, când fiecare gospodărie ”aproape” a fost racordată la rețeaua de gaze naturale și asta numai după ce subsemnatul a ridicat această problemă public, pentru că, în rest, subiectul a murit încă de pe atunci.

Pro România și Doru Muzgoci vor rezolva această problemă de inimă nehoiană, în mai puțin de un an de la alegerile ce vor avea loc în toamna acestui an! De altfel, va fi primul punct pe lista programului partidului pentru alegerile locale din această toamnă! Primul! Considerăm strămutarea cimitirului ca fiind o datorie de onoare a fiecărui membru al partidului Pro România, subiect care nu mai suporta niciun fel de amânare!

Agora Buzău invită săptămânal personalităţi din viaţa publică buzoiană să semneze materiale, opinii personale sub formă de editoriale pe site-ul www.agorabuzau.ro | Responsabilitatea juridică pentru conţinutul acestora revine exclusiv autorului.500

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente