12.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

PRO România își consolidează poziția în ultimul sondaj Europa FM

Custom ad 1

PNL este partidul care conduce în ierarhia formațiunilor politice din România, fiind cotat cu 33% din intențiile de vot, în creștere ușoară față de luna trecută, când era creditat cu 32,6%, se arată în barometrul lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Pe locul doi rămâne în continuare PSD, un partid care, deși se află în opoziție, reușește contraperfomanța de a scădea în preferințele electorale. Social-democrații ar fi votați de doar 21,9% dintre români, în condițiile în care luna trecută erau cotați la 23%. Este a treia lună consecutivă de scădere pentru PSD.

De asemenea, aliații tradiționali ai social-democraților – ALDE și UDMR – sunt și ei în scădere față de luna trecută. Astfel, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, este cotat cu 3,7% (luna trecută avea 4,2%), iar UDMR ar fi votat de doar 3,4% din electorat (avea 5,1% luna trecută). De remarcat că și aceste două formațiuni înregistrează scăderi puternice pentru a treia lună consecutiv.

PRO România, partidul condus de Victor Ponta, se consolidează la scorul de luna trecută, 11,2%!

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Sursa: europafm.ro

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente