sâmbătă, aprilie 20, 2024

COMUNICAT PSD Buzău – Dănuț Păle: Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe

Custom ad 1

Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe.

Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.

Proiectul, printre ai cărui inițiatori este și medicul veterinar Dănuț Păle, deputat PSD buzoian și vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, va garanta bunăstarea animalelor exportate din România, sprijinirea exportatorilor care au acum un cadru legal pentru a justifica prezența unui medic veterinar la bordul mijlocului de transport și va asigura controale sanitar-veterinare pentru ca animalele să fie transportate în condiții de siguranță.

„A fost o muncă de echipă, mai ales în comisie. După nefericitul eveniment din portul Midia era nevoie de un act normativ care să se ocupe în mod specific de protecția animalelor destinate exportului. Am introdus prevederi care reglementează exact spațiul necesar pentru fiecare animal în funcție de temperatura de afară, cum se transportă, ce condiții de ventilație trebuie asigurate. Am introdus inclusiv obligativitatea amplasării de către operatorii economici a unui sistem video autorizat în zona de îmbarcare a animalelor vii și stocarea datelor pentru o perioadă de 6 luni pentru verificări ulterioare. În plus, inspectorii care vor efectua referatul de evaluare pentru autorizarea sanitar-veterinară trebuie să fotografieze, cu aparate care marchează data și ora, boxele, punțile, rampele, pasajele, echipamentele de iluminat, cele de alimentare cu apă și hrană, cele de ventilație, cele de evacuare a dejecțiilor, cele de stingere a incendiilor sau sursele de electricitate. Chiar și în Comisia Uniunii Europene se analizează acum îmbunătățirea legislației în domeniu și cred că proiectul adoptat ar putea constitui un foarte bun model de bună practică.” -Dănuț Păle

Proiectul a primit votul favorabil a 283 de deputați și o singură abținere.

Biroul de presă al deputatului

Dănuț Păle

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole